Buna ziua dragilor! Este o zi superba astazi si trebuie sa va marturisesc ca ma aflu afara, in chiosc, cu un hanorac suplimentar si in cizme si ma bucur de ziua asta frumoasa si insorita. Parca e prea frumos afara pentru a sta in casa chiar daca timpul nu e tocmai potrivit pentru tricou, asa ca m-am echipat si sunt gata pentru a va prezenta o noua reteta gustoasa. Astazi reteta de Spaghete fara gluten cu ciuperci, sos de smantana si vin.
Schar Romania impreuna cu celiaci.ro au lansat o noua campanie perfecta pentru luna iubirii, ziua indragostitilor/dragobete. Campania „Iubim si Daruim cu Schar” se desfasoara in aceasta perioada si cativa bloggeri culinari au fost invitati sa creeze cateva retete perfecte pentru aceasta perioada.
Prezentare video Spaghete fara gluten cu ciuperci si smantana
Spaghete fara gluten cu ciuperci si smantana

Asa ca in spiritul acestei campanii eu m-am gandit sa fac o reteta de Spaghete cu ciuperci, sos de smantana, vin si muuult parmezan delicios. Totodata Schar organizeaza si un concurs pentru cititorii blogurilor participante. Mai multe detalii la finalul retetei.
Am mai facut si o reteta de aperitiv cu branza brie si un desert gustos si aspectuos, dar despre asta in urmatoarele postari. Stay tuned!
Pentru reteta aceasta am folosit spaghete fara gluten de la Schar, o lingura de faina fara gluten universala tot de la Schar pentru a da un pic de consistenta sosului, un mix de ciuperci proaspete, vin alb sec de buna calitate, smantana dulce pentru gatit iar pentru aroma am folosit oregano si patrunjel proaspat. Puteti sa folositi si busuioc proaspat, eu nu am gasit.
- Prep Time : 15 minutes
- Cook Time : 15 minutes
- Yield : 2
Ingredients
Instructions
- Se pun la fiert doi litri de apa impreuna cu doua lingurite de sare grunjoasa. Dupa ce apa a dat in clocot se adauga spaghetele si se fierb conform indicatiilor de pe pachet timp de 14 minute. Apoi se scurg si se opresc vreo doua polonice din apa in care au fiert pastele pentru sos.
- Ciupercile se taie in lamele. Patrunjelul si oregano se toaca marunt.
- Intr-o tigaie calda se topeste untul si se calesc ciupercile.
- Dupa ce a scazut apa pe care ele o contin se adauga vinul si se lasa pana cand se evapora.
- Se adauga faina fara gluten si se amesteca bine. Se adauga doua polonice din apa in care au fiert pastele, se amesteca si se lasa sosul sa se ingroase putin.
- Se condimenteaza cu sare, piper si se adauga smanatana dulce. Dupa aproximativ un minut se adauga oregano si patrunjel, jumatate din cantitatea de parmeazan, se adauga spaghetele si se amesteca cu sosul din tigaie.
- Se servesc cu multa pofta si cu extra parmezan deasupra.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete fara gluten intrati aici.
Concurs pentru cititori:
- Va invit sa scrieti in sectiunea de comentarii o poveste de viata pozitiva, un gand bun, o poveste inspirationala care sa ne motiveze pe toti sa fim mai buni, generosi, iubitori.
- Schar Romania va alege cea mai frumoasa /inspirationala poveste si o va premia cu muuulllte produse fara gluten.
Bafta!
Felicitari !
Un preparat frumos colorat, gustos si sanatos.
Multumesc pt reteta. 🙂
Cu placere! Ma bucur ca iti place!