Buna ziua dragilor! Iata ca am ajuns si la prima postare pe anul asta! La multi ani tuturor! Fie ca noul an sa fie mai bun ca cel care a trecut. Sa va aduca bucurii, impliniri, sanatate, bani si multa mancare buna si calatorii interesante.
Dupa ce ne-am ghiftuit cu totii de sarbatori e cazul sa o lasam mai moale cu mancarurile grele. Asa ca tadaaammmm reteta mea de Spaghete alla Norma este aici sa salveze ziua!
Pastele pot fi preparate sanatoase si fara prea multe calorii daca le pregatim cu atentie (zise draguta autoare care acum se intreaba cum ar iesi niste paste cu carnati de plescoi si pui in aceiasi reteta).
Prezentare video Spaghete alla Norma
Spaghete alla Norma

Bun! Pastele alla Norma sunt un preparat traditional sicilian. Sunt paste (spaghete, fusilli, fundite, etc) cu sos de rosii, ceapa si vinete calite. Impreuna cu parmezan de buna calitate si busuioc proaspat o sa fie pranzul sau cina ideala.
Cred ca v-am convins deja ca imi plac maxim retetele cu vinete, salatele cu vinete, vinetele la cuptor sau pastele cu vinete. Orice cu vinete. Trebuie sa incercati si aceasta reteta pentru ca este super usor de facut si este absolut delicioasa!
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 15 minutes
- Yield : 2
- Allergens : Rosii
Ingredients
- spaghete - 150 grame
- sare grunjoasa - 1, 1/2 lingurita
- parmezan - 70 grame
- vinete - 1 bucata
- busuioc - 2 ramuri
- usturoi - 3 catei
- boia iute - 1 lingurita
- oregano - 1 lingurita
- rosii din conserva - 400 grame
- ulei de masline - 30 ml
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
- Vanata se toaca cuburi si se presara cu sare. Se amesteca bine si se pun intr-o strecuratoare. Le lasam in strecuratoare timp de 20 de minute pentru a-si lasa zeama amara.
- Cuburile de vanata se aranjeaza intr-un singur strat pe un tocator si se tamponeaza cu prosoape de bucatarie. Se transfera intr-un bol si se condimenteaza cu piper, oregano, boia si cateva picaturi de ulei de masline. Se amesteca bine pentru a va asigura ca sunt condimentate pe toate partile. Se adauga si usturoiul trecut prin presa si se mai lasa 1 minut.
- Se pune apa la fiert pentru paste: la 100 de gr de paste se foloseste 1 l de apa si o lingurita de sare. Adaptati cantitatile in functie de cate paste pregatiti. Dupa ce apa a dat in clocot se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet. Apoi se scurg de apa si se tin deoparte.
- Peste vinetele condimentate se adauga rosiile cuburi si se lasa sa scada timp de 10 minute.
- Daca sosul scade prea mult se poate adauga un polonic din apa in care au fiert pastele.
- Se adauga busuiocul tocat marunt, spaghetele si parmezan si se amesteca bine.
- Se servesc calde cu extra parmezan si busuioc deasupra.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase de paste intrati aici.
Pentru mai multe retete delicioase cu vinete intrati aici.
Leave a Reply