Salutare dragilor! Iata ca a venit vara pe bune cu ale ei calduri cu tot. La mine e de-a dreptul dramatic asa ca zilele astea mancam mai mult salate. As vrea sa zic ca mi-e prea groaza sa pornesc aragazul, dar maine fac dulceata din 20 de kg de visine. Adevarul e ca nici eu nu pornesc aragazul decat daca sunt nevoita. In ultimele saptamani am cam trait cu ciorba de legume si salate diverse.
Pentru ca tot mancam salate sunt nevoita sa le diversific din cand in cand pentru a nu ne plictisi. Si m-am gandit sa va prezint si voua azi o varianta de Salata de Vara cu Pui, Avocado si Mozzarella.
Prezentare video Salata de Vara cu Pui si Avocado
Salata de Vara cu Pui si Avocado

Mie imi plac salatele cat mai colorate, cu legume cat mai diverse si cu texturi diferite asa ca am tendinta sa combin o gramada de legume. Pentru salata de azi am folosit porumb, ardei, castraveti, ceapa, avocado, valeriana, rosii cherry, mozzarella si pui. Bine inteles ca puteti sa combinati orice legume va sunt pe plac, fie ele crude sau gatite putin.
Pentru ca salata sa fie aspectuoasa nu am amestecat ingredientele ci le-am lasat asa in straturi in farfurie. Eu zic ca sunt puse mai bine in evidenta culorile asa. Se poate si amesteca!
Sper sa va placa salata mea!
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 10 minutes
- Yield : 4
Ingredients
- Pentru pui
- piept de pui - 1/2 bucata
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- cimbru - 1/2 lingurita
- busuioc - 1/2 lingurita
- boia dulce - 1/2 lingurita
- usturoi granulat - 1/2 lingurita
- Pentru salata
- mozzarella - 150 grame
- porumb - 200 grame
- ardei galben - 1/2 bucata
- castraveti - 2 bucati
- ardei rosu - 1/2 bucata
- ceapa - 1 bucata
- avocado - 1 bucata
- valeriana - cateva frunze
- rosii cherry - cateva bucati
- Pentru dressing
- ulei de masline - 30 ml
- suc de lamaie - 1/2 lamaie
- oregano - 1 lingurita
Instructions
- Condimentam puiul cu sare, piper, boia, usturoi, busuioc si cimbru. Punem peste el putin suc de lamaie si ulei de masline, il masam bine si il lasam la marinat 30 de minute la frigider. Puteti sa il lasati si peste noapte.
- Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie si gatim pieptul de pui pana se rumeneste frumos pe ambele parti si e gatit la mijloc.
- Il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in cubulete.
- Pentru dressing amestecam intr-un bol/sosiera ulei de masline, sare, oregano si suc de lamaie.
- Pregatim si tocam toate legumele. Taiem avocado in jumatate si il taiem in cuburi pe care le condimentam cu sare si le stropim cu suc de lamaie pentru a nu se oxida.
- Pe o farfurie intinsa punem un pat de frunze de valeriana pe care le stropim cu dressing.
- Apoi aranjam legumele tocate, mozzarella si puiul, in culori alternative.
- Picuram dressing peste toate ingredientele si este gata de servire.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete de salate intrati aici.
Leave a Reply