Salutare dragilor! Fino mi-a facut o super supriza zilele astea si mi-a trimis un cos cu produse si multe bunatati cu care sa fac o reteta delicioasa. Dupa ce am stat si m-am gandit, am ajuns la o reteta perfecta pentru sarbatori. Rulada cu carne de porc, invelita in bacon, cu umplutura de ciuperci, gorgonzola si spanac, cu garnitura de cartofi si baby carrots. Mai spuneti ceva daca puteti dupa descrierea asta, ca mie mi s-a facut foame!
Prezentare video Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci
Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

Pentru minunatia asta aveti nevoie de o bucata intreaga de ceafa de porc pe care sa o desfaceti cu cutitul intr-o "foaie" pe care sa o putem rula. Apoi pentru umplutura ciuperci, gorgonzola si spanac. Eu am gasit ciuperci shimeji, ciuperci asiatice cu o forma super draguta si aroma foarte buna. Daca nu gasiti ciuperci din astea puteti sa folositi din cele care va plac voua.
Pentru "crusta" de bacon aveti nevoie felii de bacon pe care sa le impletiti, una pe fata, una pe dos. In rest toata treaba asta se coace cu un pic de grija la cuptor si asta e tot.
Eu am ales sa pun langa, cartofi si baby carrots pe care i-am condimentat cu cimbru, boia dulce si unt topit. Deliciosi!
Ingredients
- ceafa de porc - 2 kilograme
- bacon - 400 grame
- usturoi - 3 catei
- cimbru - 1 lingura
- oregano - 1 lingura
- Pentru umplutura
- baby spanac - 200 grame
- ciuperci - 150 grame
- ceapa - 1 bucata
- usturoi - 4 catei
- unt - 30 grame
- branza gorgonzola - 150 grame
- vin alb - 100 ml
- Pentru garnitura
- cartofi - 4 bucati
- baby carrot - 200 grame
- rozmarin - 2 ramuri
- boia dulce - 1 lingura
- unt - 30 grame
- ulei de masline - cateva picaturi
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
Mai intai pregatim garnitura:
- Intr-o tigaie punem untul si cateva picaturi de ulei de masline. Cand untul s-a topit se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pentru 8 minute.
- Se adauga ciupercile si se lasa sa se caleasca si ele pentru 5 minute. Peste ciuperci adaugam spanacul si il lasam sa scada.
- Adaugam doua linguri de vin alb sec de buna calitate si il lasam sa se evapore.
- Condimentam cu sare, piper si usturoi trecut prin presa. Gustam si lasam umplutura deoparte.
Friptura:
- Ceafa de porc se fasoneaza. Apoi cu un cutit ascutit se taie in lungul fibrei, stabilind o treime a bucatii, pana la jumatate. Se repeta manevra pana obtineti o bucata de carne lata si cat de cat subtire.
- Bucata de carne se acopera cu folie de plastic si se bate cu ciocanul de snitele.
- Se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, oregano, cimbru, usturoi trecut prin presa si putin ulei de masline. Se maseaza carnea pentru ca toate condimentele sa fie distribuite uniform.
- Pe un tocator se pun mai multe straturi de folie de plastic care sa acopere o suprfata cat mai mare. Peste folie se pun fasii de bacon la o distanta de 1 un cm intre ele. Perpendicular se pun alte felii de bacon si se impletesc cu celelaltele. Urmariti clipul video la partea asta pentru ca e mai simplu.
- Carnea se pune peste impletitura de bacon si peste ea se aranjeaza umplutura. Cu ajutorul foliei rulati friptura, avand grija ca baconul sa ramana la suprafata, si strangeti-o bine. O bagati la frigider pentru 1 ora.
- Apoi rulada se transfera intr-o tava prevazuta cu gratar si se pune un pic de apa cat sa acopere fundul tavii. Se acopera cu folie de dubla, de copt si de aluminiu, astfel incat baconul sa nu se arda. Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 1 ora.
- Dupa o ora se da folia la o parte, se adauga restul de vin alb si se reintroduce in cuptor pentru 30 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.
Garnitura:
- Intr-o tava acoperita cu hartie de copt se pun cubulete de cartofi si baby carrots. Se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce, rozmarin, untul topit si cateva picaturi de ulei de masline.
- Tava se introduce in cuptor langa friptura pentru 40 de minute.
Servire:
- Friptura se lasa sa se odihneasca putin si apoi se feliaza. Se serveste impreuna cu cartofi si salata la alegere.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase de fripturi intrati aici.
Pentru mai multe retete delicioase de sarbatori intrati aici.
Leave a Reply