Salutare dragii mei! Cum stati cu pregatirile de Craciun? Eu am facut azi ultimele cumparaturi si de maine ma apuc de cozonaci. M-am gandit sa va prezint si o reteta simpatic de Punch de Craciun. Mai gasiti aici si o reteta de vin fiert traditional si o reteta de lichior de oua.
Prezentare video Punch de Craciun
Punch de Craciun

Punch-ul de Craciun este un tip de bautura traditional englezeasca care se pregateste in mai multe tari. Poate fi cu alcool sau fara, cu diferite tipuri de suc de fructe si diferite arome. Eu am facut un punch cu suc de fructe, vodka, Cointreau, apa minerala, suc de lamaie si sirop de zahar. Am servit punchul cu felii de mar si batoane de scortisoare. Puteti folosi orice suc sau fructe va sunt pe plac.
- Prep Time : 10 minutes
- Yield : 4
Ingredients
- suc de rodii - 250 ml
- suc de merisoare - 120 ml
- lichior de portocale - 120 ml, cointreau
- vodka - 120 ml
- apa minerala - 120 ml
- suc de lamaie - 60 ml
- sirop - 60 ml, de zahar
- Pentru servit
- mar - cateva felii
- scortisoara - cateva batoane
Instructions
- Eu am facut inainte siropul de zahar. Am amestecat proportii egale de zahar si apa (60 de gr de zahar si 60 de ml de apa) si am incalzit pe foc pana s-a topit zaharul. Apoi l-am lasat sa se racesca complet.
- Intr-o carafa sau un bol de punch, daca sunteti mai fancy, se amesteca sucurile de fructe, vodka, lichiorul de portocale, apa minerala, siropul de zahar si sucul de lamaie.
- Punch-ul se tine la frigider 30 de minute inainte de servire. Este recomandat ca toate ingredientele pe care le folositi la preparare sa fie oricum reci.
- Se serveste cu fructe si batoane de scortisoara.
Va doresc sa il savurati cu placere si sa aveti sarbatori linistite.
Pentru mai multe retete de Craciun intrati aici.
Pentru mai multe retete de bauturi intrati aici.
Leave a Reply