Salutare dragilor! Iata ca a venit primavara cu toate bucuriile ei. Ma simt foarte inspirata de caldura, verdeata si fructele minunate din jurul nostru. Suna cliseic, dar este adevarat. In spiritul tuturor senzatiilor fluffy am facut o Prajitura cu Aluat Fraged si Cirese. Stiu ca poate e un pic prea devreme pentru cirese, dar la mine langa Ploiesti, la Paulesti este o zona cu ciresi de mai. Ca atare avem intotdeauna cirese foarte devreme.
Prezentare video Prajitura cu aluat fraged si Cirese
Prajitura cu aluat fraged si Cirese

M-am gandit initial sa fac un pandispan cu cirese, dar pe de alta parte am tot facut pandispanuri cu fructe. Ca atare m-am gandit ca trebuie sa fie si alte variante de prajituri cu cirese. Asa ca am facut un aluat fraged cu unt, faina, oua, zahar si am combinat ciresele cu zahar, amidon, suc de lamaie si esenta de vanilie.
Sper sa va placa si voua prajiturica mea si sa o incercati!
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 25 minutes
- Yield : 6
Ingredients
- Pentru aluat
- unt - 115 grame
- faina - 180 grame
- oua - 2 bucati
- zahar - 100 grame
- sare - un varf de lingurita
- esenta de vanilie - 2 ml
- Pentru umplutura
- cirese - 300 grame
- zahar - 50 grame
- amidon - 1 lingura
- apa - 2 linguri
- suc de lamaie - 1 lingura
- esenta de vanilie - 2 ml
Instructions
Cirese:
- Scoatem samburii din cirese si le punem intr-o cratita.
- Adaugam zaharul, apa, sucul de lamaie si lasam la foc pentru 5-6 minute.
- Adaugam amidonul, amestecam bine pentru a nu face cocoloase si mai lasam 5 minute pe foc.
- Oprim focul, adaugam esenta de vanilie si lasam sa se raceasca.
Aluat fraged:
- In bolul mixerului punem untul moale, praful de sare, zaharul si mixam.
- Adaugam cate un ou pe rand si mixam bine inainte de a adauga celalalt ou.
- Adaugam esenta de vanilie si, treptat, faina si mixam bine.
- Mutam 3/4 din aluat intr-o tava de yena acoperita cu hartie de copt si nivelam.
- Punem ciresele si sosul si, din loc in loc, restul de aluat ajutandu-ne de o lingurita.
- Coacem prajitura in cuptorul incins la 180 de grade pentru 35 de minute sau pana cand se rumeneste.
- O lasam sa se raceasca, o portionam si o impartim cu cei dragi!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete dulci intrati aici.
Pentru mai multe retete de primavara intrati aici.
Dragă Camelia,
Mulțumesc mult pentru rețetă. Am preparat prăjitura. M-a cam deranjat aluatul lipicios, dar a meritat. Îmi pare rău că nu am făcut decât o porție. Dar data viitoare voi ști. E cea mai delicioasă prăjitură cu aluat fraged pe care am mancat-o până acum.