Buna tuturor! Acum ca a venit vara cu toata caldura ei e momentul sa ne bucuram de fructe proaspete. Nici nu stiu daca sa ma bucur ca e cald sau sa ma plang.
Pietele sunt pline de cirese mari, frumoase si dulci asa ca putem sa pregatim o gramada de deserturi delicioase. Din pacate ciresul meu nu a fost prea productiv anul asta, dar am gasit la piata o groaza de cirese frumoase. Va propun azi o reteta inedita, Pizza cu Cirese si Mascarpone!
Prezentare video Pizza cu Cirese si Mascarpone
Pizza cu Cirese si Mascarpone

Cand am facut reteta asta m-am gandit ca ar fi interesant un desert care sa semene a pizza. Asa ca am facut un blat fraged si rotund peste care am pus un topping de cirese care sa ne faca sa ne gandim la sosul de rosii, deasupra crema de branza care sa semene a mozzarella si, din loc in loc, cirese cu codita pentru un desert foarte aspectuos.
Cred ca merge la fel de bine si cu capsuni si s-ar putea sa semene si mai mult a pizza.
Sper sa va placa!
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 20 minutes
- Yield : 6
Ingredients
- Pentru blat
- faina - 225 grame
- unt - 170 grame
- zahar - 100 grame
- oua - 1 bucata
- coaja de lamaie - 1/2 lamaie
- praf de copt - 5 grame
- sare - un varf de lingurita
- esenta de vanilie - 2 ml
- Pentru topping de cirese
- cirese - 300 grame
- zahar - 100 grame
- suc de lamaie - 2 linguri
- Pentru topping de mascarpone
- mascarpone - 250 grame
- zahar pudra - 50 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
Instructions
Blat:
- Amestecam la mixer untul moale, zaharul, sarea si coaja de lamaie.
- Adaugam esenta de vanilie si oul.
- Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in bolul mixerului treptat.
- Pregatim o tava rotunda cu margini detasabile (22 cm) pe care o acoperim cu hartie de copt. Ca sa se prinda hartia de copt de tava eu ung tava cu ulei.
- Punem aluatul in tava, il nivelam frumos si il coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute sau pana trece testul scobitorii.
- Dupa ce este gata il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca complet.
Topping de cirese:
- Scoatem samburii cireselor.
- Punem intr-o cratita ciresele, zaharul, sucul de lamaie si punem la foc.
- Lasam la foc potrivit cam 20 de minute pana cand zaharul se dizolva, ciresele se fierb si compozitia se leaga.
- O lasam sa se raceasca complet.
Crema mascarpone:
- Amestecam intr-un bol branza mascarpone, esenta de vanilie si zaharul pana cand acesta se topeste.
Asamblare desert:
- Peste blat punem toppingul de cirese, deasupra crema de mascarpone si cirese proaspete.
- Sper sa va placa!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete cu cirese intrati aici.
Pentru mai multe retete dulci intrati aici.
Leave a Reply