Paste de casa. Dragii mei a venit momentul sa va prezint reteta de Paste de casa. M-am tot ferit de reteta asta pentru ca nu aveam un aparat de taiat paste. Ei bine norocul mi-a suras si noii mei prieteni de la Megaplus.ro mi-au oferit un aparat de paste new&shiny doar pentru mine! Bine puteti sa faceti paste si fara aparatul frumos, dar e mai usor cu aparatul si in plus de asta daca il cumparati il puteti avea for ever. Tot cu smecheria asta puteti sa faceti foi de lasagna, poate sa taie taitei, tagliatelle si ravioli. Nu toate aparatele au accesoriu de ravioli ca al meu, dar puteti sa achzitionati separat accesoriul.
Prezentare video Paste de Casa
Paste de casa

Pastele de casa sunt ceva genial si simplu in acelasi timp. Se fac foarte usor si pot transforma o simpla reteta cu paste in ceva delicios si decadent. In plus o sa pareti un mare chef daca o sa serviti paste facute de voi cu un sos super bun.
Pentru a face paste aveti nevoie de ou, faina si un praf de sare. Pentru fiecare ou se folosesc 100 de gr de faina si un praf de sare. Oul trebuie sa fie de marime medie. Traditia italiana spune ca oul este cel care alege cantitatea de faina si nu invers. Asa ca in functie de ou, dar si de umezeala si granulatia fainii s-ar putea sa nu folositi toata faina sau sa trebuiasca sa mai adaugati.
Pentru paste trebuie sa folositi faina din grau dur de tip OO. Asa recomanda italienii. Ar trebui sa gasiti faina asta mai pe peste tot. Daca nu aveti faina OO puteti sa faceti si cu faina normala (OOO), dar este recomandat sa gasiti din aceea din grau dur.
Din cantitaile aceastea mie mi-au iesit 2 portii generoase de paste.
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 4 minutes
- Yield : 2
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou
Instructions
- Se pune faina pe suprafata de lucru si se face o adancitura la mijloc.
- Ouale se bat si se pun in faina impreuna cu un praf de sare.
- Incepeti sa inglobati oul in faina folosind o furculita si apoi framantati cu mainile.
- Trebuie sa iasa un aluat suplu, nelipicios. Nu este obligatoriu sa folositi toata faina dupa cum explicam mai sus.
- Dupa ce aluatul este gata se lasa sa se odihneasca 30 de minute la temperatura camerei.
- Apoi trebuie sa taiati pastele. Daca faceti "de mana" bila de aluat se imparte in 4. Fiecare parte se intinde in foi foarte subtiri care se taie la dimensiunea dorita, in spaghete, taitei, tagliatelle sau puteti sa faceti ravioli.
- Daca folositi masina de paste trebuie sa treceti fiecare bucatica de aluat prin partea care subtiaza aluatul pana cand este foarte subtire. Mie grosimea ideala mi se pare la reglajul 5 al masinii. Apoi se trece fiecare fasie de aluat subtiat prin partea care taie pastele. Masinile au in general posibilitatea de a taia taieti/spaghete sau tagliatelle.
- Pastele astfel formate se intind la uscat timp de 1 ora pe o suprafata pudrata cu faina sau pe un uscator special de paste. Puteti sa le uscati peste noapte pana cand sunt uscate foarte bine si apoi sa le depozitati pentru data viitoare cand gatiti paste. Tin foarte bine timp indelungat, daca sunt uscate bine si depozitate intr-o punga de hartie, intr-un spatiu uscat.
- Se scutura usor de faina si se fierb in apa clocotita cu sare timp de 3-4 minute. Se servesc cu sosul preferat.
Pofta mare!
Pentru multe retete delicioase de paste intrati aici.
Pentru tot felul de accesorii si echipamente de bucatarie va sugerez magazinul online MegaPlus.ro. Au o varietate mare de produse si preturi accesibile.
Particip!Miron ioana diana