Buna ziua dragilor! Ce mai faceti voi? Noi suntem pe ultima suta de metri cu reamenajarile noului studio GatesteUsor. Azi aveam planificate filmari, dar au venit muncitorii sa termine lucrul asa ca mai amanam un pic filmarea. M-am gandit ca ar fi foarte bine sa va mai scriu cateva retete. Pentru azi m-am hotarat la Pastai Crocante de Fasole cu Susan si sos de usturoi!
Prezentare video Pastai crocante de Fasole cu Susan
Pastai crocante de Fasole cu Susan

Mie imi place foarte mult fasolea in toate formele ei, fie ca vorbim de pastai sau de boabe uscate. Vara savurez cu placere pastaile de fasole din gradina mea si pentru ca de obicei am o supraproductie de fasole trebuie sa gasesc tot felul de retete interesante pentru a nu ma plictisi.
Am pregatit reteta asta cu fasole congelata asa ca a trebuit sa fierb un pic fasolea inainte de a o pune la cuptor. Va sugerez sa faceti la fel si daca fasolea e proaspata. Se gateste mai repede in cuptor.
La reteta asta am ajuns gandindu-ma cum sa fac pastai de fasole crocante fara sa le prajesc. Asa ca le-am pregatit la cuptor imbracate cu susan crocant. Merg perfect cu sosul de usturoi. Sper sa va placa!
- Prep Time : 18 minutes
- Cook Time : 12 minutes
- Yield : 4
Ingredients
- fasole pastai - 250 grame
- seminte de susan - 100 grame
- sare grunjoasa - 1 lingurita
- faina - 100 grame
- oua - 2 bucati
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- usturoi granulat - 1 lingura
- boia dulce - 1 lingura
- Pentru sosul de usturoi
- iaurt grecesc - 150 grame
- patrunjel - cateva frunze
- usturoi - 2 catei
- mustar dijon - 1 lingurita
Instructions
- Punem o cratita mare cu apa la fiert in care punem sarea grunjoasa si o lasam sa ajunga la punctul de fierbere.
- Adaugam pastaile de fasole si le lasam sa fiarba 3 minute. Le scoatem intr-un bol cu apa rece si gheata pentru a opri brusc procesul de gatire si pentru ca fasolea sa isi pastreze culoarea verde proaspat. Dupa ce s-au racit le scurgem bine de apa.
- Pentru crusta amestecam faina cu boia dulce, usturoi granulat si sare.
- Batem cele doua oua cu sare si piper dupa gust.
- Trecem pastaile de fasole prin faina condimentata, prin ou si prin semintele de susan.
- Le aranjam una cate una pe o tava acoperita cu hartie de copt.
- Le coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 12 minute sau pana se rumenesc usor.
- Pentru sosul de usturoi amestecam iaurtul grecesc cu patrunjelul tocat, mustarul dijon si usturoiul trecut prin presa.
- Servim pastaile de fasole alaturi de sosul de usturoi.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete de aperitive intrati aici.
Pentru mai multe retete vegetariene intrati aici.
Leave a Reply