Salutare dragilor! Se apropie sezonul capsunilor si deja am gasit in piata primele capsuni de solar. Cu aceasta ocazie am decis sa fac un Pandispan Pufos plin cu Capsuni aromate si dulci! Mai gasiti pe blog o multime de retete cu capsuni.
Prezentare video Pandispan cu Capsuni
Pandispan cu Capsuni

Pentru pandispan folosim proportiile clasice. 6 oua, 6 linguri de faina, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei. Desi nu este neaparat nevoie am folosit si praf de copt pentru a ma asigura ca pandispanul creste frumos. Am aromat cu esenta de vanilie, dar puteti sa folositi si pastaie pentru un plus de aroma.
Spor la treaba!
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 30 minutes
- Yield : 8
Ingredients
- faina - 150 grame
- ulei - 80 ml
- sare - un varf de lingurita
- oua - 6 bucati, separate
- zahar - 150 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
- praf de copt - 5 grame
- capsuni - 350 grame
Instructions
- Batem galbenusurile la mixer cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar. Le mixam pana se deschid la culoare si se umfla.
- Adaugam esenta de vanilie, uleiul in fir subtire si mixam.
- Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat peste oua.
- Mutam compozitia intr-un alt bol, in bolul mixerului punem albusurile si le mixam pana se transforma intr-o spuma densa.
- Adaugam treptat zaharul si mixam pana se transforma intr-o bezea lucioasa.
- Dupa ce bezeaua e gata o adaugam treptat peste cealalta compozitie si amestecam cu miscari ample de sus in jos astfel incat bezeaua sa nu se lase.
- Tapetam o tava rotunda cu unt si faina si turnam in ea compozitia. Puteti sa folositi si o tava de chec.
- Adaugam felii de capsuni si coacem pandispanul in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.
- Lasam prajitura sa se raceasca, o portionam, o pudram cu zahar si o impartim cu cei dragi!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete dulci intrati aici.
Pentru toate retetele cu capsuni intrati aici.
Ce parere ai despre aceasta reteta?
Camelia,
Prăjitura ta arata foarte bine. Eu am incercat sa o fac și în timp ce o făceam mi-am dat seama că de fapt la măsurarea ingredientelor, la tine scrie 50ml și apoi în descriere, înainte, scrie 6linguri de ulei. Cum 50ml nu are cum sa fie 6 linguri, am mai pus în continuare ulei cu lingura aproximativ. Compoziția mi-a ieșit foarte lipicioasă, nu atât de lichidă ca ție și m-am cam alarmat. Dar după ce am adăugat albușurile, s-a mai aranjat. Într-un final a ieșit foarte bun și extrem de crescut
Da, am gresit eu calculul. Multumesc ca mi-ai zis si ma bucur ca ti-a iesit buna prajitura