Maioneza de post este o varianta vegetariana a clasicei si mult iubitei noastre maioneze. Puteti pregati maioneza de post atunci cand tineti post, daca sunteti vegetarieni sau pur si simplu doriti sa folositi un sos light in salata preferata.
Prezentare video Reteta de Maioneza de Post
Maioneza de post

Puteti pregati maioneza de post din cartofi, asa cum am facut eu in aceasta reteta, sau din lapte de soia sau avocado. Urmeaza sa fac si eu din lapte de soia sau avocado, imediat ce vine urmatoarea perioada de post.
Intre timp dupa cum va spuneam puteti folosi aceasta maioneza de post la o delicioasa salata. Eu voi scrie in curand reteta pentru Salata ruseasca de post la care am folosit aceasta maioneza.
Sa vedem cum se face maioneza de post:
Ingredients
Instructions
- Cartofii se pun la fiert decojiti. Se lasa pana sunt fierti bine si o furculita intra in ei cu usurinta.
- Dupa ce s-au fiert lasatii un pic sa se raceasca si apoi pasatii folosind un pasator de cartofi, un mixer sau un blender.
- Apoi adaugati peste cartofi sare si mustar si omogenizat. Incepeti sa adaugati treptat ulei, suc de lamaie si apa, ca atunci cand faceti maioneza normala.
- Omogenizati foarte bine amestecul si apoi lasati maioneza la frigider timp de jumatate de ora inainte de servire.
Sa aveti pofta la Maioneza de post!
Leave a Reply