Inghetata de cirese

Inghetata este cel mai popular desert de vara, alaturi de toate fructele proaspete si delicioase. Tocmai din aceste fructe delicioase putem pregati o inghetata sanatoasa si gustoasa. Eu am ales sa fac de data aceasta inghetata cu cirese si branza mascarpone.

Prezentare video Reteta de Inghetata de Cirese

Inghetata de cirese

By July 30, 2014

Se pare ca istoria inghetatei este una foarte indelungata si bogata. Se pare ca primele forme a ceva ce insemna inghetata au fost descoperite in Imperiul Roman, la vechii arabi sau in China antica. Este posibil ca Marco Polo, dupa vizita lui in China, sa fii adus cu el inapoi in Italia secretul prepararii inghetatei.

In Franta secretul prepararii inghetatei a fost adus de ducesa italiana Caterina de Medici care a adus cu ea in Franta bucatari italieni care sa ii prepare deserturile preferate.

Sa vedem cum se prepara asa un desert cu o istorie bogata:

  • Prep Time : 20 minutes
  • Rating 5 stars - based on 2 review(s)
  • Yield : 6
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Inghetata de cirese

  • Ciresele se spala bine si se scot samburii. Apoi se toaca marunt folosind un cutit.

 Inghetata de cirese

  • Smantana se amesteca cu zaharul si cele trei galbenusuri.

Inghetata de cirese Inghetata de cirese

Inghetata de cirese

  • La final se adauga branza mascarpone si se mixeaza bine. Se adauga ciresele, se amesteca si se transfera totul intr-un bol de plastic potrivit pentru congelator.

Inghetata de cirese Inghetata de cirese

Inghetata de cirese

  • Inghetata se tine in congelator, cam 6-8 ore, pana este inghetata complet. Este bine, ca in primele ore, din ora in ora, sa scoateti inghetata din congelator si sa o amestecati. In acest fel reduceti sansele de a se forma ace de gheata si veti obtine o inghetata cremoasa si gustoasa.

Inghetata de cirese

  • Se scoate din congelator, se pune in cupe si se serveste.

Sa aveti pofta la Inghetata de cirese!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(24 votes, average: 4.63 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *