Salutare dragilor! Cum va pregatiti pentru noul an? Gata piftia si salata boeuf? Inainte de anul nou ma gandeam sa va prezint si eu o reteta de Fursecuri din Turta Dulce in forma de Mos Craciun si Omuleti cu bomboane. Turta dulce este un desert de nelipsit de pe mesele de sarbatori si eu m-am gandit sa o pregatesc intr-o forma interesanta!
Prezentare video Fursecuri din Turta Dulce: Mos Craciuni si Omuleti
Fursecuri din Turta Dulce: Mos Craciuni si Omuleti

Am mai pregatit si in alti ani turta dulce, dar o reteta mai complicata care necesita timp de repaos peste noapte la frigider. Reteta de astazi e una mai rapida din punctul asta de vedere, dar necesita un pic mai mult timp la decorat.
Eu zic ca merita efortul pentru un desert spectaculos. Puteti sa o pregatiti si cu cei mici, sunt sigura ca se vor distra pe cinste!
Spor la treaba!
- Prep Time : 30 minutes
- Cook Time : 10 minutes
- Yield : 12
Ingredients
- Pentru aluat
- faina - 320 grame
- unt - 100 grame
- miere - 200 grame
- oua - 1 bucata
- scortisoara - 1 lingurita
- esenta de vanilie - 2 ml
- sare - un varf de lingurita
- pudra de ghimbir - 1/2 lingurita
- bicarbonat de sodiu - 1 lingurita
- Pentru glazura
- zahar pudra - 400 grame
- albus de ou - 3 bucati
- Pentru decor
- pasta de zahar - alb si negru
- colorant alimentar - rosu si galben
- bomboane de zahar
Instructions
Mai intai aluatul:
- Amestecam faina cu bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir si scortisoara.
- Amestecam separat mierea cu untul topit si esenta de vanilie.
- Peste amestecul de faina adaugam untul si oul si amestecam.
- Trebuie sa obtinem un aluat omogen, gros si usor lipicios.
- Invelim aluatul cu folie de plastic si il tinem la frigider pentru 2 ore sau peste noapte.
- Apoi il intindem pe suprafata de lucru usor infainata intr-o foaie subtire.
- Pentru omuletii de turta dulce decupam aluatul cu un decupator in forma de omulet si pentru Mos Craciun cu un decupator rotund cu margini ondulate sau simplu.
- Vreau sa formez omuletii de turta dulce de la inceput ca si cand ar tine in maini bomboane.
- Formam cateva bile din folie de aluminiu de dimensiunea bomboanelor pe care le folosim si le punem pe omuletii de turta dulce. Presam manutele peste bilele de aluminiu.
- Coacem fursecurile la 180 de grade pentru 7-8 minute.
- Scoatem bilele de aluminiu de pe omuletii de turta dulce si le inlocuim cu bomboane. Lasam fursecurile sa se raceasca.
Decor:
- Batem albsurile spuma si apoi adaugam treptat zaharul pudra. Trebuie sa obtinem o glazura groasa.
- Scoatem mare parte din glazura si o mutam intr-un pos. In glazura ramasa adaugam colorant rosu pentru a avea glazura rosie pentru caciula lui Mos Craciun.
- Intr-un bol mic amestecam colorant galben cu putin colorant rosu. Adaugam amestecul peste fondant si il framantam pana obtinem o culoare omogena si similara culorii pielii.
- Ne ajutam de zahar pudra pentru ca fondantul sa nu se lipeasca de maini.
- Intindem fondantul colorat pe suprafata de lucru acoperita cu zahar pudra. Trebuie sa obtinem o foaie subtire pe care sa o decupam cu decupatorul cu care am taiat fursecurile pentru Mos Craciun. Taiem formele in jumatate.
- Ungem fursecurile cu putina glazura alba si punem pe ele bucatile de fondat colorat. Va invit sa urmariti reteta video pentru ca e mai explicita.
- Din pasta de zahar neagra facem ochii lui Mos Craciun si ii fixam.
- Din glazura alba si rosie (mutate in posuri) facem barba si caciula lui Mos Craciun.
- Pe omuletii de turta dulce facem ochi, zambete si nasturi cu glazura alba.
- Lasam glazura sa se intareasca si servim fursecurile.
Pofta mare si Sarbatori Fericite!
Pentru mai multe retete de Craciun intrati aici.
Leave a Reply