Salutare dragilor! Acum ca frigul s-a intors m-am gandit ca e momentul perfect sa va mai postez cateva retete pentru vreme mai rece. Asa ca reteta de Fasole cu Sos de Rosii si Mamaliga cremoasa e perfecta pentru vremea asta mult prea rece pentru o zi de mai!
Reteta video Fasole cu Sos de Rosii si Mamaliga cremoasa
Fasole cu Sos de Rosii si Mamaliga cremoasa

Cand am gandit reteta asta am vrut sa reinventez un pic clasica iahnie de fasole si sa fac un preparat vegetarian in acelasi timp. Asa ca am pregatit o iahnie de fasole cu morcovi, ceapa, patrunjel si condimente, pe care am servit-o cu o mamaliga cremoasa si fina. Pentru a da un plus de cremozitate mamaligii am fiert-o in mai multa apa pentru a fi moale si am folosit unt si parmezan.
Pentru reteta asta eu am folosit fasole gata fiarta din conserva. Daca aveti fasole uscata va sugerez sa o fierbeti inainte de a va apuca de reteta propriu zisa. Spor la treaba!
- Prep Time : 30 minutes
- Cook Time : 30 minutes
- Yield : 4
Ingredients
- fasole - 250 grame
- rosii din conserva - 250 grame
- morcovi - 1 bucata
- ceapa - 1 bucata
- patrunjel - 1/2 legatura
- boia iute - 1/2 lingurita
- foi de dafin - 2 foi
- usturoi - 2 catei
- ulei de masline - cateva picaturi
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- Pentru mamaliga
- malai - 300 grame
- apa - 1 litru si 200 ml
- unt - 30 grame
- parmezan - 50 grame
- sare grunjoasa - 1 lingurita
Instructions
Pregatim mai intai fasolea:
- Incingem intr-o tigaie putin ulei de masline si calim ceapa si morcovul pentru 10 minute.
- Adaugam conserva de rosii cuburi si foile de dafin. Lasam sa fiarba pentru 10 minute.
- Apoi punem fasolea din conserva, sare, piper, boia de ardei iute si usturoi trecut prin presa. Dupa inca 10 minute gustam si mai adaugam condimente daca e cazul si oprim focul. Adaugam patrunjelul si e gata.
Mamaliga:
- Punem apa la fiert impreuna cu sarea grunjoasa si o lasam sa ajunga la punctul de fierbere.
- Cand apa da in clocot adaugam malaiul in ploaie si amestecam cu un tel.
- Lasam sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute pana cand mamaliga se ingroasa.
- Adaugam parmezanul ras, untul, amestecam bine si oprim focul.
- Servim fasolea impreuna cu mamaliga cremoasa.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete vegetariene intrati aici.
Leave a Reply