Buna ziua dragilor! Primavara aceasta este minunata. Ieri am cumparat de la piata primele capsuni care par sa fie de gradina. Capsuni mici, frumoase, super parfumate si foarte dulci. Sunt minunate pentru a fi mancate ca atare, dar si pentru a fi folosite in tot felul de deserturi. Puteti sa folositi capsunile si in tot felul de bauturi.
Gasiti aici toate retetele cu capsuni pe care le-am facut vreodata si sunt destule.
Prezentare video Reteta de Crumble cu Capsuni si Migdale
Crumble cu Capsuni si Migdale

Pentru o prima reteta cu capsuni m-am gandit la ceva foarte usor. Si anume un delicios Crumble cu Capsuni si migdale. Crumble-ul este o prajiturica foarte usor de facut. Se face un aluat sfaramicios, ca de tarta, care se pune peste cuburi de capsuni si migdale. Practic este o prajitura cu aluatul deasupra si fructele la baza. Am mai facut anul trecut crumble cu caise, dar se poate face si cu mere, prune, piersici sau alte fructe.
Sper sa incercati si voi reteta asta pentru ca sunt sigura ca va fi pe placul vostru.
Ingredients
- capsuni - 500 grame
- zahar - 50 grame
- migdale - 70 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
- Pentru aluat
- faina - 110 grame
- zahar - 70 grame
- fulgi de migdale - 100 grame
- unt - 75 grame, foarte rece
Instructions
- Capsunile se toaca in cubulete. Se impart intre 6 vase ceramice, mici, vase ramekin, rezistente la cuptor. Crumble-ul se poate face si intr-o singura tava, dar este mult mai aspectuos in vase individuale.
- Zaharul se imparte intre cele 6 ramekins, la fel si migdalele tocate marunt si esenta de vanilie.
- Apoi se face "aluatul" pentru prajitura noastra: intr-un bol se pune faina si se amesteca cu zaharul. Apoi se adauga untul de la frigider taiat in cubulete. Se amesteca foarte bine cu o furculita. Aluatul trebuie sa fie o masa sfaramicioasa similara cu nisipul ud. Folositi furculita si nu mainile pentru ca de la caldura mainilor untul se va incalzi si se va uni cu faina creand un aluat lipicios si omogen, si nu dorim asta. La final se adauga fulgii de migdala si se amesteca.
- Aluatul se repartizeaza peste cele 6 ramekins, fara a-l indesa foarte tare.
- Crumble-ul se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 35 de minute sau pana cand aluatul de deasupra este rumenit frumos.
- Se lasa sa se raceasca sau se serveste caldut cu inghetata deasupra.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase de deserturi intrati aici.
Leave a Reply