Salutare dragilor! Daca tot ne aflam in post m-am gandit sa fac o reteta cu una dintre cele mai populare legume in perioada asta, cartoful. Facem Cartofi umpluti cu Legume. Cartofii sunt una dintre cele mai versatile legume posibile. Cred ca am scris chestia asta la fiecare reteta cu cartofi umpluti de pana acum. Si sunt cateva. De data asta am vrut sa vad cum sa ies cartofii umpluti de post/vegani.
Prezentare video Cartofi umpluti cu Legume
Cartofi umpluti cu Legume

Pentru reteta asta folosim o gramada de legume. Eu am ales ciuperci, dovlecei, porumb, ceapa verde, ardei rosu, usturoi, patrunjel si condimente. Puteti sa folositi orice legume si condimente va sunt pe plac. Daca vreti puteti sa includeti tofu sau alte tipuri de branza vegetala.
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 1h 10 min
- Yield : 4
Ingredients
- cartofi - 4 bucati
- ciuperci - 5 bucati
- dovlecei - 1/2 bucata
- porumb - 2 linguri
- ceapa verde - 1 legatura
- ardei rosu - 1/2 bucata
- usturoi verde - 2 fire
- patrunjel - 1/2 legatura
- oregano - 1 lingurita
- boia dulce - 1/2 lingurita
- ulei de masline - cateva picaturi
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
- Incingem cuptorul la 250 de grade si invelim fiecare cartof in folie de aluminiu. Intepam cartofii din loc in loc cu o scobitoare astfel incat sa nu explodeze in timpul coacerii.
- Ii coacem la 250 de grade pentru o ora.
- Pentru umplutura incingem putin ulei de masline intr-o tigaie si adaugam dovleceii (tocati marunt, fara seminte), ardeiul, ciupercile, ceapa verde si usturoiul, toate tocate marunt. Le lasam sa se caleasca pentru 10 minute.
- Le condimentam cu boia, oregano, sare si piper.
- Dam legumele de pe foc si adaugam porumbul de la conserva.
- Desfacem cartofii din folie, le taiem un capac si le scobim miezul avand grija sa nu trecem de coaja de pe margini.
- Punem miezul de la toti cartofii intr-un bol si il sfaramam cu o furculita. Adaugam cateva picaturi de ulei de masline si amestecam impreuna cu legumele calite.
- Umplem cartofii cu amestecul facut.
- Ii punem din nou in tava, picuram putin ulei de masline si ii coacem din nou in cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute.
- Ii servim impreuna cu cei dragi!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete de post/vegane intrati aici.
Pentru mai multe retete cu cartofi intrati aici.
Leave a Reply