Salutare dragilor! Astazi am sa va prezint unul dintre cele mai frumoase deserturi pe care le-am facut in ultima perioada. Si anume faimoasele Cake Pops! Un fel de bomboane/tort pe bat care sunt foarte populare in perioada aceasta. Am vazut ca tot mai multe persoane fac acasa Cake Pops, sau sunt interesate de aceasta reteta, asa ca am decis sa le fac si eu si sa va arat si voua cum mi-au iesit.
Prezentare video Cake Pops
Cake Pops

Cake Pops se fac din blat de tort maruntit pana la stadiul de firmituri. Aceste bucatele se combina cu o crema de branza pana cand se obtine o compozitie care se poate modela. Bilele de compozitie se pun pe bete de acadele (sau de frigarui), se glazureaza si se decoreaza cu bomboane de zahar, ciocolata sau alte decoruri.
Se fac mai usor daca aveti blatul de tort gata facut. Se pot face si cu resturi de chec, pandispan sau briose. Pot fi o modalitate foarte buna de a "recicla" bucatele de prajituri mai vechi sau uscate pe care nu le mai baga nimeni in seama. Eu am pregatit blatul de tort de la zero pentru a va arata si voua cum se face.
Sper sa va placa reteta si sa o incercati.
- Prep Time : 50 minutes
- Cook Time : 30 minutes
- Yield : 10
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou, Lapte
Ingredients
- Pentru blat:
- faina - 200 grame
- unt - 120 grame
- oua - 2 bucati
- zahar - 150 grame
- lapte - 120 ml
- esenta de vanilie - 2 ml
- praf de copt - 5 grame
- sare - un varf de lingurita
- Pentru glazura de branza:
- crema de branza - 225 grame
- zahar pudra - 250 grame
- unt - 50 grame
- lapte - 1 lingura
- Pentru glazura de ciocolata:
- ciocolata alba - 100 grame
- ciocolata cu lapte - 100 grame
- Pentru decor
- bete - pentru acadele
- bomboane de zahar - diverse sortimente
Instructions
Blatul:
- Se incinge cuptorul electric la 180 de grade sau la temperatura medie, la cuptorul clasic.
- Untul la temperatura camerei se bate la mixer timp de 2 minute.
- Se adauga praful de sare si zaharul si se mixeaza. Se adauga cate un ou si se amesteca bine inainte de a il adauga pe urmatorul.
- Faina se amesteca cu praful de copt.
- Se adauga esenta de vanilie si alternativ lapte si faina. Se mixeaza bine.
- Compozitia pentru blat se toarna intr-o tava cu margini detasabile, acoperita cu hartie de copt. Se niveleaza si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.
- Dupa ce este gata se lasa sa se raceasca putin in forma, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.
- Atunci cand blatul este racit se marunteste bine de tot.
Crema de branza:
- Intr-un bol se mixeaza crema de branza si untul moale.
- Se adauga treptat zaharul pudra si laptele. Trebuie sa obtineti o compozitie omogena, densa.
- Aceasta crema de branza se adauga treptat peste frimiturile de blat si se amesteca bine cu mana. Trebuie sa obtineti un "aluat" dens care sa se poata modela si sa isi pastreze forma. Eu nu am adaugat toata crema de branza pentru ca ar fi iesit compozitia prea moale.
- Din compozitie se modeleaza bile micute. Nu le faceti prea mari pentru ca s-ar putea sa nu stea pe bete.
- Bilele de aluat se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt si se tin la rece pentru 2 ore sau pana cand se intaresc.
Glazura:
- Cele doua tipuri de ciocolata se topesc pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde.
Asamblare:
- Se introduce un capat al batului de acadea in ciocolata topita si se fixeaza in bilele intarite.
- Se dau din nou la rece pentru 10 minute astfel incat ciocolata sa se intareasca.
- Cake pops se glazureaza cu ciocolata topita si se decoreaza cu bombonele de zahar.
- Se lasa pana cand glazura se intareste si se servesc cu multa pofta.
Tips&Tricks:
- Daca ciocolata vi se pare prea groasa puteti sa o subtiati cu un pic de smantana lichida pentru frisca.
- Din aceste cantitati am obtinut 45 de cake pops.
- Nu trebuie sa tineti prea mult bilutele de aluat in ciocolata topita pentru ca se vor desface de pe bat din cauza temperaturii ciocolatei.
- Nici sa nu le scuturati prea tare pentru ca se desfac.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase de torturi si prajituri intrati aici.
Leave a Reply