Salutare dragilor! Briosele aperitiv cu Legume si Sunca sunt printre cele mai versatile chestii pe care puteti sa le pregatiti. Se pot servi ca aperitiv, mic dejun sau, daca va incapatanati, chiar la pranz. Puteti sa le faceti cam cu orice ingrediente aveti in frigider si in camara.
Prezentare video Briose aperitiv cu Legume
Briose aperitiv cu Legume

Facem un aluat ca de clatite, doar ca mai gros, in care adaugam tot ce ne pofteste inima. Eu am folosit ceapa verde, sunca de praga, porumb, ardei, mazare, parmezan si cascaval.
Am obtinut briose pufoase si foarte gustoase. Sper sa va placa si voua!
- Prep Time : 25 minutes
- Cook Time : 25 minutes
- Yield : 12
Ingredients
- Pentru compozitie
- faina - 300 grame
- smantana - 100 grame
- ulei de masline - 50 ml
- oua - 4 bucati
- lapte - 100 ml
- praf de copt - 1 lingurita
- Pentru topping
- ceapa verde
- sunca de praga
- porumb
- ardei rosu
- mazare
- parmezan
- cascaval
- sare
- piper
Instructions
- Ouale se bat bine cu sare si piper.
- Adaugm lapte, smantana si mixam.
- Adaugam in fir subtire uleiul.
- Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat peste amestecul de oua.
- La final trebuie sa fie ca o smantana groasa.
- Adaugam topping-urile maruntite, unde e cazul: sunca, ardei rosu, mazare, ceapa verde, porumb, o parte din cascaval ras, parmezan si amestecam bine.
- Impartim compozitia in 12 forme de briose unse cu ulei sau intr-o tava de briose tapetata cu hartii speciale.
- Presaram deasupra cascavalul ramas si coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute.
- Le lasam sa se raceasca putin si le servim impreuna cu cei dragi!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete de aperitive intrati aici.
Ce parere ai despre aceasta reteta?
Leave a Reply