Zarzavat pentru Ciorba la borcan

Salutare dragilor! Nu stiu cum este toamna voastra, dar la mine e putin haos cu conservele. E haos pentru ca vreau sa fac prea multe si pentru ca perioada cand toate legumele astea minunate sunt pe piata, este foarte scurta. Mai e si faptul ca majoritatea legumelor sunt in sezon toate deodata, si mie imi place sa cumpar cat mai multe in perioada in care sunt abundente, atunci cand preturile sunt mai joase. Ei bine cu toate astea in calcul ma zbat sa termin conservele si nici macar nu am reusit sa ma apuc de muraturi. Acestea fiind spuse va prezint o conserva noua pentru mine anul aceasta si anume Zarzavatul pentru Ciorba la borcan.

Prezentare video Zarzavat pentru Ciorba la borcan

Zarzavat pentru Ciorba la borcan

By September 13, 2017

Zarzavatul pentru ciorba este o conserva minunata de toamna. E o modalitate perfecta de a ne bucura de legumele de toamna, toata iarna si de a economisi. Eu va propun astazi zarzavatul pentru ciorba, la borcan, dar compozitia asta se poate pune si la congelator.

Zarzavatul asta e gandit pentru ciorbe, dar se poate folosi si la supe, daca va place telina. Tot pentru ciorba, daca vreti  sa il imbunatatiti, puteti sa adaugati si suc rosii sau rosii cuburi si cartofi. Eu am preferat sa il fac fara rosii pentru a putea sa il folosesc si la supe.

De asemenea va recomand sa puneti legumele in compozitia si proportiile care va plac voua.

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Yield : 2
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Zarzavat pentru Ciorba la borcan

  • Toate legumele si verdeturile se curata si se toaca marunt, sau dupa posibilitati.
  • Se amesteca toate intr-un bol mare pentru a fi bine distribuite.
  • Amestecul asta se pune in borcane de 720 de gr (spalate si sterilizate) si in fiecare borcan se pune o lingura rasa de sare ( o lingura rasa la un borcan de 720 de gr si o lingurita de sare la un borcan de 370 de gr). Din cantitatile pe care le-am folosit mi-au iesit 2 borcane de 720 de gr si 1 de 370 de gr.

Zarzavat pentru Ciorba la borcan

  • Continutul borcanului se acopera cu apa si se inchid bine capacele.
  • Borcanele se pun intr-o cratita la baza careia am pus un prosop de bucatarie si se completeaza cu apa pana sub nivelul capacelor.

Zarzavat pentru Ciorba la borcan

  • Se fierb la foc potrivit pentru 1 ora din momentul in care apa da in clocot.
  • Se lasa sa se raceasca treptat in apa din cratita si apoi se pot pune in camara.

Zarzavat pentru Ciorba la borcan

  • Apoi, la iarna, se ia cate un borcan, se rastoarna in oala de supa si impreuna cu ceva carnita sau bors, se face o mancare minunata!

Zarzavat pentru Ciorba la borcan

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de conserve intrati aici.

Pentru mai multe retete de toamna intrati aici.

Dovlecei Marinati pentru Iarna Pepene Rosu in Saramura

Salata de Ardei iute cu Gogosari si Ceapa (Pisca-n ciorba) Vinete la borcan

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *