Salutare dragilor! Pentru ca zilele acestea am fost tare productivi la sala am decis ca meritam sa fim rasplatiti cu ceva dulce si minunat. Asa ca am decis sa fac cateva portii de Vulcan de Ciocolata sau Lava Cake asa cum este denumirea lui in engleza. Este un delicios desert, decadent, plin de ciocolata topita si onctuoasa. Se face si foarte usor, aveti nevoie de doar cateva ingrediente si vase ramekins pentru cuptor.
Prezentare video Reteta de Vulcan de Ciocolata – Lava Cake
Vulcan de Ciocolata - Lava Cake

Pentru a face cel mai delicios Lava cake trebuie sa folositi ciocolata neagra de cea mai buna calitate. Cu cat ciocolata are un procent mai ridicat de cacao, cu atat este mai calitativa si cu atat mai mult deserturile vor fi mai gustoase. Mai avem nevoie si de oua care sa faca desertul sa creasca, zahar, faina, unt si aroma de vanilie.
Acest Vulcan de ciocolata este foarte similar cu souffle-ul de ciocolata, doar ca la vulcan ciocolata de la mijloc se topeste si ramane cremoasa. Este un desert minunat si sper sa il incercati!
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 12 minutes
- Yield : 4
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou
Ingredients
- ciocolata neagra - 170 grame
- zahar - 50 grame
- oua - 3 bucati
- faina - 16 grame
- unt - 110 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
- sare - un varf de lingurita
Instructions
- Mbooon mai intai trebuie sa topim ciocolata. Cubuletele de ciocolata se pun intr-un bol impreuna cu untul. Se topeste ciocolata la cuptorul cu microunde timp de cateva minute sau pe baie de aburi. Se amesteca astfel incat sa fie omogena.
- Vasele ceramice se ung cu unt si se tapeteaza cu faina.
- Intr-un bol se bat bine ouale cu zahar si esenta de vanilie pana cand zaharul se dizolva.
- Se adauga faina si se omogenizeaza.
- Peste compozitie se aduaga ciocolata topita si usor racita.
- Se omogenizeaza amestecul si se transfera in vasele ramekin.
- Lava cake se coace in cuptorul incins la 200 de grade pentru 12 minute. Se coace pana cand marginile sunt ferme, dar mijlocul este usor moale. Trebuie sa fiti foarte atenti cu acest desert, cateva secunde de coacere in plus si ciocolata nu va ramane la fel de moale.
- Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca timp de cateva secunde, se trece cu un cutit in jurul ramekinului pentru a desprinde lava cake-ul. Se rastoarna rapid, se pudreaza cu zahar si se serveste imediat.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase de deserturi intrati aici.
Leave a Reply