Visinata

Visinata este una dintre cele mai populare bauturi romanesti, cu caracter alcoolic, daca pot spune asa. Si ce nu ii place romanului cel mai mult decat sa isi faca singur alcoolul, in casa, dupa reteta proprie, mostenita din mosi, stramosi? Asadar dragii mosului am ajuns sa va prezint si eu reteta mea, mostenita de la bunica, de visinata.

Prezentare video Reteta de Visinata

Visinata

By July 30, 2014

Visinata, spre deosebire de vin, se face chiar foarte simplu. Tot ce va trebuie sunt cateva kilograme de visine, zahar si alcool.

Am intrebat in stanga si in dreapta despre cea mai buna reteta de visinata. Evident ca fiecare persoana are versiunea ei. Eu va voi prezenta astazi varianta clasica, pe care am descris-o mai sus. Am mai auzit o varianta foarte interesanta in care se adauga si cirese amare.

Prep Time : aproximativ 2 luni si jumatate minutes.

Rating 5 stars - based on 2 review(s)

Ingredients


Instructions

Visinata

Eu am ales sa nu fac o cantitate prea mare de visinata deoarece ai mei oricum fac pentru ei propria lor cantitate. Am folosit o damigeana de trei litri in care mi-a incaput un kilogram de visine cu tot cu samburi.

  • Visinele se lasa la inmuiat vreo doua ore in apa rece. Apoi se scurg si sunt gata de folosit.
  • In damigeana se pune un strat de visine. Peste stratul de visine se pune un strat de zahar, apoi visine si zahar, si tot asa pana cand terminati cele doua ingrediente. Va fi mai usor sa puneti zaharul daca folositi o palnie.
  • Gura damigeanei se acopera cu folie de plastic.

 Visinata

Visinata Visinata

  • Zaharul si visinele se lasa la macerat ¬†timp de doua, trei saptamani, pana cand zaharul se topeste si se formeaza un delicios sirop dulce cu o bogata aroma de visine. In mod evident zaharul se va lasa la fundul recipientului asa ca, din cand in cand, scuturati damigeana pentru ca zaharul sa se dizolve cat mai repede.
  • Dupa cele doua sau trei saptamani, visinele si-au lasat sirop si este momentul sa adaugati alcoolul.
  • Eu am ales sa folosesc vodka si alcool rafinat de 60 de grade. Puteti folosi doar vodka, sau doar alcool, sau alcool de 90 de grade, exista mai multe variante.
  • Adaugati alcoolul in damigeana si invartiti damigeana astfel incat sa se amestece bine toate ingredientele.

Visinata

  • Visinele si alcoolul se lasa la macerat aproximativ doua luni astfel incat gustul de alcool sa se combine foarte bine cu siropul de visine. Daca nu veti lasa suficient timp la macerat alcoolul, acesta nu va capata gust de visine si va fi foarte aspru, deci aveti rabdare.
  • Puteti gusta din cand in cand visinata pentru a vedea daca este suficient de dulce sau de alcoolizata pentru gustul dumneavoastra.
  • Dupa ce timpul a trecut si considerati ca este buna inseamna ca este gata de servit.

Visinata

Sa aveti pofta, cu masura, la Visinata!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *