Vinete umplute cu legume la cuptor

Dragii mei trebuie sa va marturisesc ca vara aceasta am facut o adevarata pasiune pentru vinete! Poate v-am mai marturisit asta deja. Totul a inceput anul trecut, in Grecia, cand am mancat Imam Bayildi, vinete umplute cu legume calite si apoi coapte. Un deliciu.

Apoi a venit si vara asta minunata, au aparut vinetele si s-a declansat noua mea pasiune. Am facut vinete la cuptor taiate cubulete, paste cu vinete, vinete pane, vinete umplute, vinete coapte si am pus vinete pana si pe bruschete. O sa va povestesc despre toate incet, incet.

Prezentare video Reteta de Vinete Umplute cu Legume la Cuptor

Vinete umplute cu legume la cuptor

By August 7, 2015

Deci dupa ce am facut Imam Bayildi de cateva zeci de ori am decis ca ar fi cazul sa umplu vinete si in alt fel. Asa ajungem la subiectul de azi!

Vinetele de azi sunt niste vinete scobit, umplute cu ciuperci, rosii, ceapa si miezul lor, garnisite cu branza si introduse la cuptor. Toate aromele acelea se combina, branza se topeste, uleiul de masline si busuiocul fac minuni si iese ceva bestial! La naiba mi-e foame!

Sa vedeti:

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 40 minutes
  • Yield : 3
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Vinete umplute cu legume la cuptor

  • Vinetele se taie in jumatate. Se scobeste miezul din fiecare jumatate de vanata, folosind o lingura. Miezul se pune deoparte.

Vinete umplute cu legume la cuptor Vinete umplute cu legume la cuptor

  • Jumatatile de vanata se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Se presara cu sare, piper si ulei de masline si se acopera cu folie de aluminiu. Se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute. Intre timp ne ocupam de legume.
  • Ceapa si ciupercile se taie julienne. Miezul vinetelor se toaca in cubulete.

Vinete umplute cu legume la cuptor Vinete umplute cu legume la cuptor

  • Rosiile trebuiesc oparite si pentru asta trebuie sa puneti o oala cu apa la fiert. Pentru 4 rosii nu trebuie multa apa.
  • Fiecare rosie se cresteaza superficial, de jur imprejur cu un cutit ascutit.

Vinete umplute cu legume la cuptor Vinete umplute cu legume la cuptor

  • Cand apa a dat in clocot se pun rosiile si se tin 15 secunde. Se scot folosind o paleta si se pun intr-un bol cu apa rece si gheata (nu e obligatoriu, dar rosiile se racesc mai repede). Se decojeste fiecare rosie si se toaca cubulete.
  • Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se pune ceapa la calit. Cam 5 minute. Peste ceapa se adauga ciupercile si miezul vinetelor si se calesc pana cand se inmoaie. Maxim 10 minute.

Vinete umplute cu legume la cuptor Vinete umplute cu legume la cuptor

Vinete umplute cu legume la cuptor Vinete umplute cu legume la cuptor

Vinete umplute cu legume la cuptor Vinete umplute cu legume la cuptor

  • Adaugati acum rosiile si lasati cam 15 minute la foc mic.
  • Este momentul condimentelor: usturoi tocat sau pisat, sare, busuioc si piper. Mai lasam pe foc 2 minute pentru ca toate aromele sa se imprieteneasca.
  • Vinetele se umplu cu amestecul din tigaie. Se pun bucatele de mozaarella in vinete, printre umplutura. Deasupra se presara parmezan ras mic. Se dau din nou la cuptor pentru 20 de minute, la aceeiasi temperatura, neacoperite.

Vinete umplute cu legume la cuptor Vinete umplute cu legume la cuptor

  • Dupa ce sunt gata se lasa sa se tempereze putin si se savureaza!

Vinete umplute cu legume la cuptor

S-aveti pofta!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(5 votes, average: 4.60 out of 5)
Loading...

6 Responses to Vinete umplute cu legume la cuptor

  1. fiamette

    Găsesc foarte amuzant modul afectat în care Camelia prezintă rețetele și mai mult de o dată le-am urmărit doar așa, ca distracție.

    In plus și o sugestie (dacă n-o practicați deja):
    În loc de a vă face oboseala de a opâri, a cojii și a tăia roșiile se pot folosi roșii gata tăiate ăn bucăți din cutie. Sunt ieftine tot anul și adeseori mai gustoase decât roșiile din market dat fiind că se fabrică din rosii foarte coapte.

    • Camelia Juganaru

      Nu pot decat sa ma bucur ca iti plac retetele.

      Rosiile de la conserva sunt o solutie buna iarna si primavara cand nu avem rosii proaspete. Eu am facut aceasta reteta vara cand am luat din piata rosii coapte si gustoase. Vara nu se compara rosiile proaspete cu cele din conserva. La fel cum nu se poate compara gustul sucului de rosii facut in casa vara, cu cel de la sticla.

  2. fiametta

    Și încă o sugestie:
    Dac n-ai busuioc proaspăt poți folosii o linguriță de Pesto
    Genovese. Dă un gust mai apropiat busuioclui proaspăt
    decât busuiocul uscat.

    Și încă ceva. Ce rost au multiplele *antracturi* englezești
    …By cook August 7…
    …Ingredients….
    …Prep. time……etc. etc.
    într-un text românesc?
    Sau e oare o cale subtilă pentru a-i invăța Engleza pe
    pe bucătarii amatori?

    • Camelia Juganaru

      Antracturile acelea fac parte din tema site-ului nostru. Nu stiu daca le pot traduce, dar voi incerca. Multumesc!

  3. Dana Lalici

    Am gasit aseara reteta ta video si azi am facut vinetele. Au iesit atat de bune ca mi-am mai cucerit sotul inca o data. Nu imi vine sa cred ca nu am facut pana acum asa ceva. Ciupercile au dat o savoare aparte, iar mozzarella aia m-a terminat!!! Curcubeu pe cerul gurii! am luat niste vinete mari, asa ca o jumate de vanata umpluta a fost perefecta pt masa de seara. Iti multumesc din suflet pt reteta!

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur tare mult ca v-au placut vinetele! Toate cele bune si va mai astept pe blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *