Vinete pane cu sos de usturoi

Vinetele pane sunt cel mai usor lucru de facut. La fel de usor ca dovleceii pane. Si sunt perfecte pentru sezonul acesta bogat in legume. Partea nasoala e ca probabil ca sunt la fel de sanatoase ca iubitii noastri cartofi prajiti. Dar nu e bai. Daca nu le gatim toata ziua buna ziua sunt foarte bune. Pe cuvant de iubitoare de vinete.

Prezentare video Reteta de Vinete Pane cu Sos de Usturoi

Vinete pane cu sos de usturoi

By July 24, 2015

Mie imi plac atat dovelceii cat si vinetele acestea pane. Merg perfect cu sos de usturoi de mai multe feluri. Tzatziki, sos de usturoi cu rosii cum am facut la dovlecei sau sos din asta de usturoi frecat cu usturoi si patrunjel. De care vreti voi numai cu usturoi sa fie.

Merg perfect si cu o salata verde.

Ingredients

Instructions

Vinete pane cu sos de usturoi

  • Vanata se taie in felii subtiri cam de 0.5 cm. Fiecare felie se presara cu sare si se lasa timp de 15 minute sa isi lasa zeama intr-o strecuratoare.

Vinete pane cu sos de usturoi Vinete pane cu sos de usturoi

  • Intre timp am pregatit sosul de usturoi: am trecut usturoiul prin presa si l-am frecat cu putin de ulei de masline si un praf de sare si unul de piper. Peste treaba asta am adaugat iaurtul si patrunjelul tocat marut. Am amestecat bine si am pus sosul la frigider pana la servire.

Vinete pane cu sos de usturoi Vinete pane cu sos de usturoi

Vinete pane cu sos de usturoi Vinete pane cu sos de usturoi

  • Am pregatit amestecul pentru crusta: am batut bine ouale cu un praf de sare si le-am amestecat cu parmezanul ras. Am tamponat fiecare felie de vanata cu un prosop de hartie astfel incat sa absorb excesul de apa. Am trecut felia de vanata prin amestecul de ou si apoi prin faina. Am procedat la fel cu toate feliile de vanata.

Vinete pane cu sos de usturoi Vinete pane cu sos de usturoi

  • Intr-o tigaie incapatoare se incinge ulei, cam de un deget. Se prajesc feliile de vanata pe ambele parti pana cand sunt bine rumenite. Trebuie sa le prajiti la foc mic astfel incat crusta sa nu se arda inainte ca vanata sa fie coapta. Se scot pe o farfurie acoperita cu prosoape de hartie care sa absoarba excesul de ulei.

Vinete pane cu sos de usturoi Vinete pane cu sos de usturoi

  • Se lasa sa se tempereze un pic si se servesc cu sosul de usturoi.

Vinete pane cu sos de usturoi

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(13 votes, average: 3.54 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *