Vinete marinate la borcan

Vinete marinate la borcan! Vinete! Ce surpriza nu? Promit ca e ultimul preparat cu vinete de anul acesta. Pe restul le puteti gasi aici. M-am gandit eu dupa ce am facut zacusca, paste, vinete umplute si altele ca ar merge si un fel de muratura cu vinete. Asa am ajuns sa fac Vinete Marinate la borcan. Un fel de muraturo-marinata cu vinete.

Se face foarte usor si tine foarte bine peste iarna daca le pasteurizati.

Prezentare video Vinete marinate la borcan

Vinete marinate la borcan

By September 26, 2015

Sunt super gustoase si dupa ce se marineaza iese o salata foarte tare cu aroma de usturoi si de vinete. Chiar ma gandesc sa ma duc sa desfac unul dintre borcanele pe care le-am facut pentru iarna.

Eu am pus feliile de vanata intr-un borcan mare si cu o forma tare frumoasa pe care dupa il voi deschide il voi tine in frigider. Puteti sa faceti si in borcane mai mici, dar trebuie sa alegeti cele mai mici  vinete pe care sa le gasiti astfel incat sa incapa in borcan.

Trebuie neaparat sa le pasteurizati prin fierbere pentru a va asigura ca tin foarte bine. Sa stiti ca la piata de langa mine vinetele sunt 1 leu kg deci mai e timp daca vreti!

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Vinete marinate la borcan

  • Vinetele se taie in felii subtiri. Eu le-am lasat cu coaja, dar se pot decoji.

Vinete marinate la borcan

  • Feliile de vanata se presara cu sare si se pun intr-o strecuratoare mare. Se lasa sa isi lase zeama aceea amara timp de 10 minute. Puteti sa puneti o farfurie peste vinetele din strecuratoare si peste farfurie un bol sau ceva mai greu astfel incat sa se preseze un pic si sa se scurga mai usor zeama.
  • Vinetele se prajesc in ulei incins timp de 5 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc. Inainte de a le pune la prajit va sfatuiesc sa tamponati usor feliile de vanata pentru a elimina orice urma de apa.

Vinete marinate la borcan

  • Sa nu puneti mult ulei la prajit pentru ca vinetele il absorb imediat ca un burete. Va trebui sa adaugati cate putin ulei de fiecare data cand prajiti o noua transa de vinete. Puteti sa le faceti si pe gratar daca doriti, dar marinata iese mai gustoasa cu vinetele prajite.
  • Se face un sos de usturoi amestecand usturoi trecut prin presa, 100 ml de apa si patrunjel. Acest amestec se pune peste feliile de vanata si amesteca bine astfel incat toate feliile de vanata sa fie bine imbracate de sos. Le lasati asa in sos timp de o ora.

Vinete marinate la borcan Vinete marinate la borcan

  • Se aranjeaza frumos intr-un borcan (eu am avut unul de 1.7 litri in care mi-au incaput toate vinetele) si se pune peste ele sosul ramas. Se pune otetul si se completeaza cu apa clocotita pana cand borcanul este plin.

Vinete marinate la borcan

  • La baza unei cratiti se pune un prosop de bucatarie, se pune borcanul cu vinete si se umple cratita cu apa pana sub nivelul capacului. Se pune la foc si se lasa sa fiarba timp de o ora din momentul in care a dat in clocot.
  • Se lasa sa se raceasca in cratita si apoi se pune in camara.
  • Merge servita ca atare sau ca garnitura langa o friptura.

Vinete marinate la borcan

Pofta mare!

Pentru alte retete de muraturi intrati aici.

Salata de vinete Friptura de miel la cuptor

Gogonele Murate Imam bayildi

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(7 votes, average: 3.14 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *