Vinete la borcan

Salutare dragilor! Vinetele sunt vedetele verii. Ne bucuram de ele in tot felul de preparate si vrem sa le pastram cat mai bine si peste iarna. Asa ca m-am gandit sa va prezint o modalitate noua de conservare a vinetelor pentru iarna. Vinetele coapte la borcan. Sunt usor de preparat, foarte gustoase, tin foarte bine peste iarna si nici nu ocupa loc in congelator.

Prezentare video Vinete la borcan

Vinete la borcan

By August 15, 2017

Pentru treaba asta avem nevoie de vinete coapte, borcane de 720 sau de 370 in functie de cat de mare vreti sa fie o portie, putin ulei si sare grunjoasa. Vinetele astfel pregatite se pun in borcane si se fierb la bain marie. Treaba asta se poate face si cu ardei copti, doar ca aceia se conserva in otet. Fierberea nu modifica gustul sau textura legumelor si este o modalitate foarte sanatoasa de conservare!

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Yield : 6

Ingredients

Instructions

Vinete la borcan

  • Vinete se coc pe flacara aragazului/in cuptor/ pe gratarul de teflon sau cel mai bine in aer liber. Se coc pana sunt moi pe toate partile si coaja este arsa.

Vinete la borcan

Vinete la borcan

  • Se lasa un pic sa se raceasca si apoi se curata de coaja. Pulpa vinetelor se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga zeama amara timp de 3 ore.

Vinete la borcan

  • Dupa ce s-au scurs bine se toaca marunt toate vinetele.

Vinete la borcan

  • Se pun intr-un bol si se amesteca cu sare grunjoasa si jumatate din cantitatea de ulei.

Vinete la borcan

  • Se aranjeaza in borcane curate si sterilizate. Sterilizam borcanele astfel: le spalam intr-o solutie usoara de apa si detergent si le clatim bine. Le punem in tava cuptorului si apoi in cuptorul rece. Se porneste cuptorul la cea mai inalta treapta si se lasa borcanele aproximativ 30 de minute sau pana cand se evapora apa din ele. Se lasa apoi sa se raceasca complet inainte de a le umple. Spalam la fel si capacele pe care le stergem bine cu o carpa uscata.
  • Peste vinetele din borcan se pune putin ulei cat sa le acopere. Se strang bine capacele.

Vinete la borcan

  • Se pregateste o cratita in care sa incapa toata borcanele si se pune la baza ei o carpa de bucatarie. Se pun borcanele in cratita si se umple cu apa pana sub nivelul capacelor.

Vinete la borcan

  • Se pune la foc potrivit si se lasa sa fiarba timp de 1 ora din momentul in care apa da in clocot. Se lasa apoi sa se raceasca in apa fierbinte si apoi se pun in camara la pastrare peste iarna.

Vinete la borcan

  • Borcanele de vinete se desfac dupa nevoie, se mai freaca cu ulei si se amesteca cu ceapa rosie tocata marunt. Sau se pot folosi in mancaruri si orice altceva va trece prin cap.

Vinete la borcan

Pofta mare si spor la treaba!

Pentru mai multe retete de conserve pentru iarna intrati aici.

Pentru mai multe retete cu vinete intrati aici.

Salata de Sfecla cu Hrean la borcan Rosii in Suc propriu la borcan

Ardei copti la borcan Dulceata de ardei iute

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *