Iata ca a venit iarna si frigul si se si apropie Craciunul. Care ar fi cea mai potrivita bautura de savurat la plimbarile prin zapada? Vinul fiert bine inteles, facut acasa, dupa gust, savurat dintr-un termos aburind. Cu scortisoara, zahar, portocale, mere, anason, ghimbir, piper, miere, cuisoare, frunze de dafin, midgale, stafide, si orice altceva va mai trece prin cap, vinul fiert este bun in orice combinatie.
Prezentare video Reteta de Vin fiert cu Mar si Portocala
Vin fiert cu mar si portocala

Se pare ca origine sale ar fi in Evul Mediu cand vinurile condimentate, fierbinti bucurau aristocratia.
Acest tip de bautura este cunoscuta in Franta ca "Vin Chaud", in Italia "Vin Brule", in Germania "Gluhwein" sau in Suedia "Glogg".
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 20 minutes
- Rating
- Yield : 4
- Allergens : Portocale
Ingredients
Instructions
Sa vedeti cat de simplu se face:
- Mai intai radem coaja unei portocale. Apoi din acea portocala facem suc de portocale.
- Curatam coaja celei de a doua portocale si o taiem cubulete impreuna cu marul.
- Intr-o oala punem bucatelele de mar si portocala, apa, batoanele de scortisoara si nucsoara, zaharul si sucul de portocala.
- Punem pe aragaz si lasam sa se clocoteasca pana se topeste zaharul, cam 10 minute. Adaugam vinul si mai lasam 10 minute.
- Se serveste fierbinte alaturi de cei dragi!
Pofta buna!
Ce parere ai despre aceasta reteta?
Ce bun trebuie sa fie,este foarte aromat!