Varza calita cu coaste afumate de porc

A venit momentul pentru reteta de Varza calita dulce cu afumatura. Preparat din bucataria romaneasca care se poate face atat cu varza dulce, cat si cu varza pusa la acrit. Este vara si varza este mai proaspata ca niciodata, asa ca reteta este cu varza dulce.

 Prezentare video Reteta de Varza Calita cu Coaste Afumate de Porc

Varza calita cu coaste afumate de porc

De septembrie 16, 2013

Am pregatit varza cu coaste de porc afumate. Puteti sa optati pentru ciolan afumat, pulpa de porc sau muschi afumat. Mancarea se va pregati la fel si va avea acelasi gust, diferenta fiind data de tipul de afumatura pe care alegeti sa il folositi.

  • Preparare : 20 minute
  • Timp de Gatire : 02h 00min
  • Rating: 5 stele - din 6 voturi
  • Portii : 4
  • Alergeni :

Ingrediente

Instructions

  • Varza se taie fideluta, se pune intr-un castron si se freaca cu sare. Cam jumatate de lingurita de sare. Se lasa la inmuiat.

Varza calita cu afumatura Varza calita cu afumatura

  • Ceapa se toaca julien pentru calit si ardeii in bucatele mici. Am spalat rosiile si le-am decojit.

Varza calita cu afumatura Varza calita cu afumatura

  • Am desfacut coastele de porc, una cate una si am terminat de pregatit ingredientele.
  • Ceapa si ardeiul se pun la calit in doua linguri de ulei. Dupa ce se inmoaie un pic, adaugam varza. De obicei varza se stoarce inainte de a fi pusa la calit, dar eu nu am stors-o pentru ca am vrut ca manacarea sa se faca in suc propriu, fara sa mai adaug apa. Le amestecam bine si lasam legumele impreuna cu varza sa se inmoaie cam 10 minute. Nu am mai adaugat sare, deoarece varza era sarata.

Varza calita cu afumatura Varza calita cu afumatura

  • Am preincalzit cuptorul in care urmeza sa pun varza. Am ales sa folosesc un vas de lut, deoarece mancarea se gateste in mod natural, fara ados de grasimi. In plus, in mod traditional, bucatele romanesti se pun la cuptor in vas de lut. Daca nu aveti un vas de lut, puneti la cuptor in oala in care ati calit ceapa.

Varza calita cu afumatura Varza calita cu afumatura Varza calita cu afumatura Varza calita cu afumatura

  • Am asezat un strat de varza, apoi am aranjat coastele si am acoperit cu varza. Am adaugat bulionul deasupra si am asezat un pat de rosii, peste care am presarat cimbru uscat. Am pus varza la cuptor si am lasat-o cam 0 ora si jumatate pana a scazut toata zeama.
  • Am pregatit un sos din smantana amestecata cu marar, tocat fin. Varza se serveste alaturi de o lingura de sos.

Varza calita cu afumatura Varza calita cu afumatura

  • Si am terminat!

Pofta buna va doresc!

Sfaturi:

  1. Rosiile se decojesc usor cand sunt coapte. Daca rosiile pe care le aveti nu sunt foarte coapte, puneti intr-o oala apa la fiert si dupa ce clocoteste opariti rosiile in ea timp de un minut. Inainte sa le puneti in apa faceti 4 crestaturi, de suprafata, imprejurul rosiei de la cotor. Va va fi mai usor sa le curatati.
Print Friendly

 

Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nici un Vot)
Loading...Loading...

4 Responses to Varza calita cu coaste afumate de porc

  1. Simona

    Foarte buna reteta, dar data viitoare incearca sa dai bijuteriile (bratara) jos.

    • Camelia Juganaru

      Asa este. Ar fi trebuit sa gatesc fara bratara.

  2. Adela

    Camelia, cum ai facut sosul de smantana si marar?

    O sa incerc si eu maine reteta.

    Merci

    • Camelia Juganaru

      Pai pur si simplu am amestecat samantana cu mararul :d! Sa imi spui cum iti iese varza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>