Urzici cu usturoi

Buna! Urzicile sunt aici printre noi pentru a vesti primavara gastronomica. Asa ca am decis sa prepar si eu una dintre cele mai populare retete, Urzici cu usturoi. Desi urzicile sunt cel putin neprietenoase la atingere este sunt foarte gustoase si sanatoase. Se pot folosi pentru a gati acesta mancarica de urzici cu usturoi, bors cu urzici sau orez cu urzici.

Daca sunteti aventurosi puteti merge chiar voi in padure sa culegeti urzicile proaspete si fragede, poate fi o iesire de weekend. Doar sa va echipati cu ceva manusi ca pisca rau. In piata gasiti urzici gata culese in pungute sau gramajoare, le preturi destul de accesibile.

Prezentare video Reteta de Urzici cu Usturoi

Urzici cu usturoi

By March 12, 2015

Practic ceea ce vom face noi aici este un piure de urzici aromat cu usturoi si de servit neaparat cu mamaliguta calda.

Pe langa gustul inconfundabil al urzicilor, ele sunt si foarte sanatoase. Este indicat sa beti zeama in care ati fiert urzicile pentru ca este foarte sanatoasa. Din popor zice ca este bine sa folositi zeama de la urzici pentru a va clati parul. Oricum gasiti pe goagal toate informatiile despre beneficiile urzicilor.

Sa vedem cum e cu mancarea de urzici cu usturoi:

 

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Urzici cu usturoi

  • Urzicile se sorteaza fiecare in parte pentru a aduna toate resturile de iarba si paie care mai sunt printre ele. Se spala foarte bine in mai multe ape pentru a scapa de toate impuritatile. Daca sunt mai batrane se rupe cotorasul.

Urzici cu usturoi

 Urzici cu usturoi

  • Se pune o oala mare cu apa la fiert cu sare. Daca vreti sa beti zeama urzicilor sau sa o folositi pentru alte lucruri mai bine nu puneti sare.
  • Dupa ce apa da in colocot puneti in ea urzicile si opariti-le timp de 10 minute. Apoi se scurg urzicile si se lasa sa se raceasca un pic.
  • Urzicile se toaca marunt sau se paseaza folosind un blender. Se adauga un pic de zeama de la fiert pentru a nu face piureul foarte gros.

Urzici cu usturoi Urzici cu usturoi

Urzici cu usturoi Urzici cu usturoi

  • Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se pun cele doua linguri de faina. Se amesteca energic si apoi se stinge cu zeama de urzici. Se dizolva faina si se adauga urzicile. Se omogenizeaza foarte bine. Rolul fainii este de a da consistenta urzicilor. Daca ma intrebati pe mine se poate si fara.
  • Se condimenteaza cu sare, piper si usturoi dupa gust. Se mai lasa pe foc 10 minute.
  • Urzicile se servesc calde cu mamaliga.

Urzici cu usturoi

Pofta mare!

Sfaturi:

  1. Aceasta reteta este una de post. Daca nu vreti sa fie neaparat de post puteti sa adaugati smantana lichida, sa serviti urzicile cu oua ochiuri sau sa dizolvati faina in lapte.
Ce parere ai despre aceasta reteta?
(7 votes, average: 4.29 out of 5)
Loading...

4 Responses to Urzici cu usturoi

  1. Vulpita

    Esti atat de dragalasa ca greu ma mai concentrez la reteta! 🙂

    • Camelia Juganaru

      Multumesc!

  2. catalin

    Retetea rapida, foarte simpla si foarte sanatoasa cu multe posibilitati de diversificare a ingredientelor.O fac in dupa amiaza asta.Cu multumiri!

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca va place reteta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *