Umplutura pentru Curcan-Stuffing

Salutare dragilor! Nu stiu cum e la voi, dar la mine miroase deja a Craciun. Am planificat ca masa de sarbatori de anul acesta sa se intample la mine acasa, deci or sa vina toti parintii la noi. Sper sa nu fi facut o mare greseala :)). M-am gandit ca daca tot am eu controlul asupra meniului, sau cel putin oarecum, as putea sa inovez putin masa de sarbatori cu un curcan umplut.

Curcanul ca curcanul, dar cu ce il umplem? Cu umplutura pentru curcan/pui/rata evident!

Prezentare video Umplutura pentru Curcan-Stuffing

Umplutura pentru Curcan-Stuffing

By December 11, 2017

Umplutura asta este un pic mai deosebita ca preparatele noastre pentru ca se face cu crutoane de paine, carne tocata de porc, legume, mirodenii si merisoare. Cu treaba asta urmeaza sa umplem un curcan in urmatoarea reteta si se poate gati si manca ca atare. Poate ati vazut prin filmele americane cum spun protagonistii ca umplutura e cea mai buna parte.

Pentru a folosi umplutura in curcan aceasta se pregateste si se introduce cruda, in curcan. Ea se va gati incet in interiorul curcanului, va absorbi toate sucurile si va aroma foarte bine curcanul.

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 40 minutes
  • Yield : 8

Ingredients

Instructions

Umplutura pentru Curcan-Stuffing

  • Feliile de paine se taie cubulete, se pun intr-o tava si se coc in cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

  • Intr-o tigaie intinsa se topeste untul impreuna cu cateva picaturi de ulei de masline.

Umplutura pentru Curcan-Stuffing

  • Se calesc ceapa, telina apio si funzele de salvie, toate maruntite, pentru 15 minute.

Umplutura pentru Curcan-Stuffing

  • Adaugam usturoiul trecut prin presa, fulgi de chilli, sare, piper, se gusta si se opreste focul. Legumele se lasa sa se raceasca complet.
  • Intr-un bol mare se amesteca legumele calite cu carnea tocata, merisoarele, patrunjelul si 100 de ml de supa de pui.

Umplutura pentru Curcan-Stuffing

  • Se condimenteaza cu sare si se amesteca bine.
  • Se adauga crutoanele si se omogenizeaza.
  • In punctul acesta umplutura se poate pune in curcan sau coace ca atare la cuptor.

Umplutura pentru Curcan-Stuffing

  • Pentru varianta de coacere la cuptor se pune umplutura intr-un vas stramt, se adauga restul de supa, se acopera cu folie de aluminiu si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute.
  • Dupa acest timp se scoate din cuptor si se mai lasa sa se rumeneasca pentru 10 minute.

Umplutura pentru Curcan-Stuffing

  • Aceasta umplutura se serveste ca garnitura langa curcan, pui sau rata.

Umplutura pentru Curcan-Stuffing

Pofta mare!

Pentru mai multe retete cu carne de pasare intrati aici.

Pentru mai multe retete de sarbatori intrati aici.

Aripioare de Pui in stil KFC Pulpe de Pui cu Mustar, Miere si Morcovi Caramelizati

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio Gyros de Pui cu sos Tzatziki

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *