Tuslama de Burta

Salutare dragilor! Ieri am pregatit o miunatie de Tuslama de Burta. Am redescoperit burta de vita in diferitele noastre calatorii in Ungaria, Italia si Portugalia, si mai putin in Romania.

Pentru un popor care se bate in piept ca iubeste ciorba de burta facem ridicol de putine preparate cu acesta minunata carne.

Despre tuslamaua de burta am putea spune ca este la fel de traditionala ca si ciorba mult iubita, mai exact vine pe filiera turceasca. De aceea a fost foarte populara in dobrogea si apoi in muntenia. Pe vremuri restaurantele se intreceau care mai de care in reteta proprie de tuslama. Astazi……la burgeri inainte si nici macar aia nu prea ies buni.

Prezentare video Tuslama de Burta

Tuslama de Burta

By January 22, 2018

Tuslamaua noastra e ca o ciorba de burta scazuta bine, cu sos grosut, cu multa smantana sau iaurt, care se drege dupa gust, cu usturoi si ardei iute.

Pentru tuslama aveti nevoie de burta de vita proaspata si fiarta bine. De cele mai multe ori la mine se face si ciorba de burta si tuslama. Se fierbe toata burta intr-o oala, aproape toata zeama se foloseste la ciorba impreuna cu jumatate din cantitatea de burta. Restul de burta impreuna cu putina zeama se transforma in tuslama sau tocana, dar despre asta vorbim data viitoare.

Puteti desigur sa faceti tuslamaua si cu burta prefiarta, dar nu prea are farmec. Macar faceti un pic de supa de vita din cateva oase pe care sa o folositi la tuslama.

Tuslamaua se face in doua feluri. O varianta este cu sos bechamel, ca la ciulama, si a doua varianta, cea pe care am facut-o eu, tot cu faina si unt, dar si cu smantana.

Reteta mea incepe cu burta fiarta si cu supa de vita gata preparata. Pentru a afla cum se fierbe burta va poftesc sa intrati aici.

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Tuslama de Burta

  • Intr-o tigaie se topeste untul impreuna cu putin ulei de floarea soarelui.
  • Se adauga usturoiul trecut prin presa si se tine timp de cateva secunde.
  • Burta fiarta taiata fideluta se adauga in tigaie si se lasa sa se rumeneasca putin.

Tuslama de Burta

  • Se adauga putina supa de vita si se lasa sa scada putin.
  • Se adauga faina, se amesteca repede si se adauga supa de vita. Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase.

Tuslama de Burta

  • Adaugam foile de dafin si lasam sa clocoteasca pentru 10 minute.

Tuslama de Burta

  • Separat se bat cele doua galbenusuri cu un praf de sare si se amesteca cu smantana.
  • Burta se condimenteaza cu sare, piper si se adauga smantana de mai sus.

Tuslama de Burta

  • Se amesteca, se lasa sa dea intr-un clocot si apoi se da de pe foc.

Tuslama de Burta

  • Tuslamaua de burta se serveste cu mai mult usturoi si ardei iute.

Tuslama de Burta

Pofta mare!

Pentru mai multe retete cu carne de vita intrati aici.

Pentru mai multe retete traditionale intrati aici.

Chili con carne Tocana de vita la cuptor

Chateaubriand

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *