Turta dulce

Turta dulce este unul dintre deserturile favorite, ale copiilor si adultilor, de sarbatori. Cine nu stie frumoasa proveste a lui Hansel si Gretel care au fost ademeniti in casuta de turta dulce? Ei bine eu am gasit o reteta cu ajutorul careia puteti face acasa prajiturele de turta dulce si chiar casute.

Prezentare video Reteta de Turta Dulce

Turta dulce

By December 16, 2013

Daca nu stiati prajiturele de turta dulce isi au originea in Egiptul Antic si Roma Antica, unde se pregateau prajiturele indulcite cu miere.

Turta cu aroma de scortisoara si ghimbir a fost creata, se pare, intr-o manastire medievala din Belgia. Era facuta de calugari si oferita bolnavilor pentru alinare.

Sa vedeti ce usor se face prajiturica minune!

Ingredients

Instructions

Mai intai sa facem aluatul:

Turta dulce Turta dulce

  • Punem intr-o craticioara cu fundul gros mierea, untul topit si zaharul. O punem pe aragaz, la foc mic, si amestecam pana se topeste zaharul. Dupa aceea lasam sa se raceasca.

Turta dulce Turta dulce (4)

Turta dulce

  • In compozitia din craticioara adaugam oul, condimentele si cacaoa si amestecam bine. Trebuie sa lasati sa se raceasca binisor inainte sa adaugati oul pentru ca altfel riscati ca oul sa inceapa sa se coaguleze.

Turta dulce Turta dulce

Turta dulce Turta dulce

  • Punem compozitia intr-un bol mai mare si inglobam treptat toata faina.

Turta dulce Turta dulce

  • Inainte sa terminam adaugam bicarbonatul dizolvat in trei linguri de lapte. Il amestecam pana se omogenizeaza bine.
  • Veti obtine un aluat destul, spre foarte, lipicios. Nu va speriati! Asa trebuie sa fie.
  • Invelim aluatul in folie de plastic si il lasam in frigider sa se intareasca 24 de ore.

Turta dulce Turta dulce

  • Dupa ce trece acest timp impartim aluatul in doua. Intindem o jumatate de aluat pe planul de lucru infainat. Foaia trebuie sa aiba cam jumatate de centimetru grosime.

Turta dulce Turta dulce

Turta dulce Turta dulce

  • Folosind o forma pentru taiat aluat (eu am avut una cu mai multe forme, steluta, inimioara, omulet, iepuras) decupam prajiturelele.
  • Se pun in tava acoperita cu foaie de copt si se coc in cuptorul preincalzit pentru 12 minute. Cand sunt crescuti si inca usor moi este timpul sa ii scoateti.
  • Se lasa la racit cat timp faceti glazura.

Pentru glazura:

  • Mixati doua albusuri de ou cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie. Adaugati treptat zaharul pudra. Veti obtine o glazura groasa, alba.

Turta dulce Turta dulce

Turta dulce Turta dulce

Turta dulce

  • Eu am impartit glazura in patru parti. Una am lasat-o alba, si in celelalte am adaugat diferiti coloranti alimentari. Cateva picaturi de galben, rosu si albastru. Folositi culorile care va plac.
  • Si acum incepe distractia. Folosind glazura decorati prajiturelele.

Turta dulce Turta dulce

Turta dulce

  • Sa stiti ca e ceva mai greu de cat pare cu decoratul. Cu multa rabdare si imaginatie va vor iesi prajiturele gustoase si aspectuoase.

Turta dulce Turta dulce

Eu pot sa recunosc ca talentul meu la desen nu exceleaza. Sper ca sunteti mai talentati ca mine la decoratul turtei dulci. Sa-mi trimite-ti poze cu prajiturelele voastre de turta dulce.

Pofta buna si succes la decorat!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *