Salutare dragilor! Am cam terminat cu conservele, ar mai fi de pus varza la murat si in rest odihna si stat in casa la caldura. Ei bine pentru ca evident ca nu am stare m-am apucat sa fac un Tort Trio cu Mousse de Ciocolata. Un tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata, neagra, cu lapte si alba. Mi-a venit ideea asta atunci cand Ciprian Zobuian a facut un tort cu mousse de ciocolata neagra si fructe de padure. M-am gandit eu ca treaba asta cu trei tipuri de ciocolata trebuie sa fie delicioasa si am avut dreptate.
Prezentare video Tort Trio cu Mousse de Ciocolata
Tort Trio cu Mousse de Ciocolata

Pentru tortul asta facem un blat subtire cu ciocolata neagra. Apoi suprapunem staturi de mousse de ciocolata facuta cu smantana lichida, gelatina si frisca batuta. Intre suprapunerea straturilor trebuie sa avem foarte multa rabdare cu repaosul la frigider/congelator. In afara de asta nu e foarte complicat tortul, desi are multe ingrediente.
Eu sper sa il faceti, sa va placa si sa imi spuneti cum a iesit.
Spor la treaba!
Spor la tre
- Prep Time : 1h 40 min
- Cook Time : 20 minutes
- Yield : 12
Ingredients
- Pentru blat
- oua - 2 bucati, separate
- zahar - 60 grame
- ciocolata neagra - 50 grame
- unt - 20 grame
- sare - un varf de lingurita
- Pentru mousse de ciocolata neagra
- smantana lichida - 200 ml
- ciocolata neagra - 200 grame
- smantana lichida - 200 ml
- gelatina - 3 grame
- Pentru mousse de ciocolata cu lapte
- smantana lichida - 200 ml
- ciocolata cu lapte - 200 grame
- smantana lichida - 200 ml
- gelatina - 3 grame
- Pentru mousse de ciocolata alba
- smantana lichida - 200 ml
- ciocolata alba - 200 grame
- smantana lichida - 200 ml
- gelatina - 3 grame
- Pentru decor
- ciocolata cu lapte - 100 grame
- smantana lichida - 50 ml
Instructions
Mai intai blatul:
- Intr-un bol punem ciocolata impreuna cu untul si topim totul in cuptorul cu microunde. Trebuie sa obtinem o compozitie omogena, lucioasa.
- Amestecam galbenusurile cu zaharul Adaugam ciocolata topita si usor racita.
- Apoi batem albusurile spuma impreuna cu un praf de sare.
- Adaugam spuma de albusuri peste compozitia cu ciocolata si turnam totul intr-o tava rotunda acoperita cu hartie de copt.
- Coacem blatul in cuptorul incins la 180 de grade pentru 15 minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce este gata il lasam sa se raceasca complet.
- Pe peretii tavii de copt punem folii de plastic sau hartie de copt taiata la dimensiune care vor ajuta ca mousse-ul sa isi pastreze forma si se nu curga aiurea.
Mousse de ciocolata:
- 200 de ml de smantana lichida se aduc la punctul de fierbere. Se adauga ciocolata cuburi, se amesteca si se lasa sa se topeasca.
- Gelatina se amesteca cu doua linguri de apa, se lasa sa se hidrateze pentru 5 minute si se incalzeste apoi in cuptorul cu microunde pana cand granulele de gelatina sunt dizolvate. Nu se fierbe. Fierberea distruge gelatina.
- Restul de 200 de ml de smantana lichida se bat pana se transforma intr-o frisca moale.
- Peste frisca se adauga gelatina si se mixeaza.
- Peste ganache-ul de ciocolata se adauga treptat frisca si se amesteca bine.
- Mousse-ul de ciocolata neagra se pune peste blat si se tine la congelator pentru 1 ora sau pana cand se intareste bine.
- Se procedeaza la fel si cu mousse-ul de ciocolata cu lapte si de ciocolata alba. Atentie! Se adauga un nou strat de ganache doar cand cel anterior se intareste bine.
- Se lasa la frigider peste noapte.
- Pentru decor se topeste ciocolata cu lapte impreuna cu smantana lichida si se decoreaza dupa gust. Eu am folosit si ciocolata razuita.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase de torturi intrati aici.
Buna ! Felicitari pentru tort arata minunat ! As vrea sa il incerc dar cu cantitatile dublu pt ca imi treb pentru o zi de nastere.Am cumparat de curand 3 tavi dreptunghiulare de 24,26,28 ×7 cm . Care din ele imi recomanzi ? Multumesc anticipat si mult succes !
Buna. Tava pe care am folosit-o are diametrul de 26 de cm. Poti sa o folosesti pe cea de 26