Tort Red Velvet

Salutare dragilor! Astazi va prezint unul dintre cele mai frumoase si gustoase torturi pe care le-am facut de curand, Tortul Red Velvet, si un concurs de la Dr.Oetker. Tortul Red Velvet este o minunatie de tort cu blat umed ce nu necesita insiropare si umplutura cu crema de branza si frisca. Pe langa toate astea blatul este rosu, iar contrastul cu crema de branza ne ofera un tort foarte aspectuos si deloc greu de facut.

Prezentare video Tort Red Velvet

Tort Red Velvet

By March 12, 2018

Organizez pe pagina de facebook GatesteUsor un concurs impreuna cu prietenii de la Dr. Oetker. Este concursul nr. 2 din campania "Bucuria de a imparti ceva bun". Pentru a participa la concurs trebuie sa faceti si voi tortul in interpretarea voastra si sa il pozati impreuna cu produsele Dr. Oetker folosite. Postati poza in comentarii la postarea concursului si apoi dati share postarii pe pagina voastra cu #impartecevabun si #tortgatesteusor. Cine strange cele mai multe likeuri la poza din comentarii pana la 21 martie castiga un robot de bucatarie Star-Light. Intrati pe facebook pentru mai multe detalii.

robot star light

Pentru blatului tortului folosim lapte batut si obtinem un blat umed, minunat. Pentru a-i da culoarea rosie intensa eu am folosit colorant rosu de la Dr. Oetker. Crema este facuta cu frisca batuta si crema de branza. Pentru a o intari am folosit intaritor de frisca si gelatina tot de la Dr. Oetker.

Am imbracat tortul cu o parte din umplutura si l-am decorat cu bombonele de zahar.

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Yield : 12

Ingredients

Instructions

Tort Red Velvet

Compozitia de blat:

Tort Red Velvet Tort Red Velvet

  • Batem untul moale la mixer timp de 2 minute pana devine pufos.

Tort Red Velvet

  • Adaugam zaharul si mixam.
  • Apoi adaugam cate un ou pe rand si mixam bine inainte de a adauga celalalt ou.
  • Taiem pastaia de vanilie in jumatate, scoatem semintele si le adaugam in bolul mixerului.
  • Amestecam faina cu praful de sare si cu o lingura de cacao.

Tort Red Velvet

  • Adaugam peste laptele batut colorant si amestecam. Trebuie sa adaugati destul de mult colorant pentru a obtine o culoare intensa.
  • Peste amestecul din bol adaugam alternativ lapte batut si faina. Ultima adaugare trebuie sa fie de lapte batut.
  • Adaugam o lingurita de bicarbonat peste otet, amestecam si adaugam rapid in compozitia de tort.

Tort Red Velvet

  • Pregatim doua tavi rotunde (24 de cm) cu margini detasabile. Acoperim baza cu hartie de copt si ungem marginile cu putin ulei.

Tort Red Velvet

  • Impartim compozitia intre cele doua tavi si le coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute sau pana trece testul scobitorii.
  • Mie nu imi incap in cuptor ambele tavi pe acelasi nivel asa ca prefer sa le coc pe rand pentru ca blaturile sa se coaca uniform.

Tort Red Velvet

  • Dupa ce sunt gata le lasam sa se raceasca putin, le scoatem din forme si le lasam sa se raceasca complet.

Crema:

  • In bolul mixerului adaugam smantana lichida rece si o batem putin.

Tort Red Velvet

  • Adaugam intaritorul de frisca, zaharul vanilat, zaharul pudra si mixam.
  • Dupa ce frisca s-a intarit adaugam crema de branza si amestecam.

Tort Red Velvet

  • Hidratam gelatina in 2-3 linguri de apa si o incalzim putin in cuptorul cu microunde. Nu trebuie incalzita prea tare pentru ca fierberea distruge proprietatile de gelatinizare. Vrem doar sa se topeasca granulele.
  • Adaugam gelatina hidratata in crema si mixam.
  • Lasam crema la rece pentru 10-15 minute.

Tort Red Velvet

Montarea tortului Red Velvet:

Tort Red Velvet

  • Punem una dintre bucatile de blat cu baza in jos si o acoperim cu un strat generos de crema. Dam putin la rece si mai adaugam 2 linguri de crema. Nivelam bine si dam la rece pentru 20 de minute.

Tort Red Velvet

  • Peste crema punem al doilea strat de blat, presam usor si acoperim tortul cu crema.

Tort Red Velvet

  • Decoram cu bombonele de zahar de la Dr. Oetker si dam la rece minim 6 ore sau, cel mai bine, peste noapte.

Tort Red Velvet

  • Portionam si impartim cu cei dragi!

Tort Red Velvet

Pofta mare si nu uitati de concurs.

Tort Red Velvet

Pentru mai multe retete de tort intrati aici.

 Tort de Biscuiti cu Glazura de Ciocolata Tort Trio cu Mousse de Ciocolata

 Tort Musuroi de Cartita Tort cu nectarine, zmeura si branza La Colline

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *