Tort Musuroi de Cartita

Salutare dragilor! Iata ca m-am intors si din ultima vacanta de anul acesta care s-a petrecut in Thassos. Dupa atatea zile de soare, balaceala si mancare buna, e momentul sa ma intorc la treburile cotidiene. Asa ca am decis sa debutez cu o reteta de ceva dulce. Anume tortul Musuroi de Cartita. Ideea pentru tortul asta mi-a venit dupa ce am vazut o multime de reclame la tv pentru nu stiu ce pudra minune pentru a face tortul asta. Ca atare am decis sa subminez asa cum pot eu realizarea de prajituri din prafuri prin a va arata cum se face tortul asta din ingrediente la indemana.

Prezentare video Tort Musuroi de Cartita

Tort Musuroi de Cartita

By September 3, 2017

Ma bucur tare mult ca am descoperit tortul asta pentru ca este foarte, foarte bun. Blat umed ca de negresa, crema de vanilie si banane coapte. Unde mai punem si aspectul foarte interesant al tortului.

Cred ca puteti sa il faceti impreuna cu cei mici pentru ca se vor distra teribil sa il decoreze. Si oricum se imprastie peste tot firmituri de tort.

Sa vedem cum se fac:

Ingredients

Instructions

Tort Musuroi de Cartita

Mai intai facem blatul:

  • In bolul mixerului se bat ouale, zaharul si un praf de sare pana cand se topeste zaharul si compozitia se umfla.
  • Se adauga esenta de vanilie, untul topit si racit si se omogenizeaza.
  • Intr-un alt bol se amesteca faina si cacao si apoi se adauga treptat in amestecul umed, amestecand cu miscari ample, de sus in jos. Ideea este ca amestecul sa ramana aerat astfel incat sa creasca frumos.

Tort Musuroi de Cartita

  • Compozitia pentru blat se toarna intr-o tava cu margini detasabile captusita cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Tort Musuroi de Cartita

  • Dupa ce este gata se lasa sa se raceasca un pic in tava, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet pe un gratar.

Tort Musuroi de Cartita

Sirop:

  • Intr-o craticioara se pun apa, zaharul si semintele din jumatate de pastaie de vanilie cu tot cu pastaie. Se pune pe foc si se lasa pana cand zaharul se topeste. Apoi siropul se lasa sa se raceasca complet si se strecoara.

Tort Musuroi de Cartita

Crema:

  • Intr-o cratita cu baza mai groasa se pune zaharul, praful de sare, amidonul si in fir subtire laptele. Amestecam cu un tel pentru a ne asigura ca nu se formeaza cocoloase.
  • Se adauga semintele din cealalta jumatate de pastaie de vanilie.

Tort Musuroi de Cartita

  • Se hidrateza gelatina cu doua linguri de apa calda si se amesteca bine. Se lasa timp de 10 minute pana se umfla granulele.
  • Se pune la foc mic si se lasa pana cand se ingroasa putin. Amestecam constant ca sa nu se prinda si sa fie omogena.
  • Crema se da de pe foc si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute.
  • Se adauga gelatina peste crema si se omogenizeaza bine.

Tort Musuroi de Cartita

  • Crema se pune la rece.
  • Separat batem smantana lichida pana se transforma in frisca.
  • Frisca se amesteca cu crema de vanilie. Se pune la frigider pentru 30 de minute.

Pregatirea tortului:

Tort Musuroi de Cartita

  • Blatului racit ii se taie un capac. Partea inferioara a blatului se scobeste cu mare grija cu o lingura astfel incat sa facem spatiu pentru banane si crema.

Tort Musuroi de Cartita

  • Tot ce am scobit din blat si capacul se maruntesc bine pana se ajunge la granulatia firmiturilor.

Tort Musuroi de Cartita

  • Blatul se insiropeaza din plin.
  • Bananele se decojesc si se taie in jumatate pe lung si pe lat.
  • Fiecare jumatate de banana se trece rapid prin suc de lamaie si se aranjeaza pe blat. Procedam asa pana umplem tot spatiul cu jumatati de banana.
  • Peste primul strat de banane punem jumatate din crema.

Tort Musuroi de Cartita

  • Peste crema mai punem un strat de banane pe care le acoperim cu restul de crema.
  • Deasupra se presara din plin firmiturile de blat si se preseaza usor.

Tort Musuroi de Cartita

  • Tortul se pune la frigider pentru mimim 4 ore sau mai bine peste noapte.

Tort Musuroi de Cartita

  • Se felieaza si se savureaza cu multa pofta!

Tort Musuroi de Cartita

Bon apetit!

Pentru mai multe retete delicioase de torturi intrati aici.

Pentru mai multe retete de dulciuri intrati aici.

Tort cu nectarine, zmeura si branza La Colline Tort de ciocolata

Tort cu Mousse de Ciocolata neagra si Fructe de padure Tort cu pere, migdale si ciocolata

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

3 Responses to Tort Musuroi de Cartita

  1. Alina

    Buna!
    In ingrediente ai uitat sa specifici lamaia…..
    App: esti geniala!

    • Camelia Juganaru

      Este trecut sucul de lamaie chiar langa banane.
      Smantana lichida pentru frisca trebuie tinuta la frigider pana in momentul prepararii pentru ca asa se bate mai bine. Le mai incurc si eu uneori!

  2. Alina

    Buma!
    N-am inteles ce ai lasat la frigider….smantana sau frisca?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *