Salutare tuturor! M-am gandit sa imi iau in sfarsit inima in dinti pentru a va scrie reteta unui tort minunat, Tortul Ferrero Rocher. Cred ca nu exista un tort mai potrivit pentru sarbatori si ocazii festive precum acest tort plin de cacao, nuci si decadentele bomboane Ferrero Rocher.
Cand am vrut sa fac tortul asta nu am gasit in magazine bomboanele atat de necesare pentru acest tort. Asa ca m-am apucat de documentare si am facut si bomboanele de la zero din ingrediente care se pot gasi cu usurinta in comert. Daca vreti si voi sa le faceti gasiti reteta aici.
Prezentare video Tort Ferrero Rocher
Tort Ferrero Rocher

Nu este un tort greu de facut, dar este destul de laborios. Facem un blat cu cacao, oua, unt, alune, zahar pe care il insiropam cu un sirop aromat cu coniac. Crema este una cu mascarpone, ciocolata, nutella, smantana si alune de padure. Este un tort plin de alune de padure asa cum trebuie sa fie.
Sa ne apucam de treaba!
- Prep Time : 60 minutes
- Cook Time : 30 minutes
- Yield : 12
Ingredients
- Pentru blat
- oua - 8 bucati
- faina - 250 grame
- unt - 150 grame, topit
- zahar - 200 grame
- cacao - 50 grame
- alune - 250 grame
- praf de copt - 7 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
- Pentru crema
- mascarpone - 250 grame
- ciocolata cu lapte - 250 grame
- unt - 150 grame
- nutella - 200 grame
- alune de padure - 50 grame
- smantana lichida - 50 grame, pentru frisca
- Pentru sirop
- apa - 150 grame
- zahar - 50 grame
- coniac - 2 linguri
- Pentru decor
- bomboane de ciocolata - 12 bucati, ferrero rocher
- alune de padure - 100 grame
Instructions
Mai intai facem blatul:
- Batem la mixer ouale impreuna cu un praf de sare si zahar. Mixam pana ouale isi dubleaza volumul si zaharul se dizolva.
- Adaugam untul topit si racit, esenta de vanilie si mixam.
- Intr-un bol amestecam faina, cacao, praf de copt si alunele maruntite.
- Adaugam treptat compozitia uscata peste cea umeda si amestecam.
- Pregatim o tava rotunda cu margini detasabile careia ii acoperim baza cu hartie de copt si ii ungem marginile cu unt.
- Turnam compozitia pentru tort in tava pregatita si coacem blatul in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.
- Dupa ce este gata il lasam putin sa se raceasca, apoi il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca complet pe un gratar.
Crema:
- Mixam branza mascarpone cu nutella.
- Adaugam smantana lichida si amestecam.
- Apoi punem si untul moale, la temperatura camerei si omogenizam bine. Punem crema la rece.
- Topim ciocolata la bain marie si apoi o lasam sa se raceasca aproape complet.
- Adaugam ciocolata racita peste crema rece impreuna cu nucile maruntite si mixam bine.
- Punem din nou crema la rece.
Sirop:
- Punem intr-o craticioara pe foc apa si zaharul si lasam pana cand zaharul se dizolva complet. Apoi oprim focul.
- Adaugam coniacul si lasam siropul sa se racesca complet.
Montarea tortului Ferrero Rocher:
- Taiem blatul racit in jumatate.
- Punem partea superioara a blatului pe un platou de servit cu taietura in sus si insiropam.
- Peste blat punem mare parte din crema si o nivelam.
- Adaugam si cea de a 2 a jumatate de blat si o insiropam.
- Imbracam tortul cu crema.
- Il decoram cu alune maruntite si bomboane Ferrero Rocher si il dam la frigider peste noapte.
- Il portionam si il servim.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete de torturi intrati aici.
Leave a Reply