Tort Ferrero Rocher

Salutare tuturor! M-am gandit sa imi iau in sfarsit inima in dinti pentru a va scrie reteta unui tort minunat, Tortul Ferrero Rocher. Cred ca nu exista un tort mai potrivit pentru sarbatori si ocazii festive precum acest tort plin de cacao, nuci si decadentele bomboane Ferrero Rocher.

Cand am vrut sa fac tortul asta nu am gasit in magazine bomboanele atat de necesare  pentru acest tort. Asa ca m-am apucat de documentare si am facut si bomboanele de la zero din ingrediente care se pot gasi cu usurinta in comert. Daca vreti si voi sa le faceti gasiti reteta aici.

Prezentare video Tort Ferrero Rocher

Tort Ferrero Rocher

By January 12, 2020

Nu este un tort greu de facut, dar este destul de laborios. Facem un blat cu cacao, oua, unt, alune, zahar pe care il insiropam cu un sirop aromat cu coniac. Crema este una cu mascarpone, ciocolata, nutella, smantana si alune de padure. Este un tort plin de alune de padure asa cum trebuie sa fie.

Sa ne apucam de treaba!

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 12

Ingredients

Instructions

Tort Ferrero Rocher

Tort Ferrero Rocher

Mai intai facem blatul:

  • Batem la mixer ouale impreuna cu un praf de sare si zahar. Mixam pana ouale isi dubleaza volumul si zaharul se dizolva.

Tort Ferrero Rocher

  • Adaugam untul topit si racit, esenta de vanilie si mixam.
  • Intr-un bol amestecam faina, cacao, praf de copt si alunele maruntite.
  • Adaugam treptat compozitia uscata peste cea umeda si amestecam.
  • Pregatim o tava rotunda cu margini detasabile careia ii acoperim baza cu hartie de copt si ii ungem marginile cu unt.

Tort Ferrero Rocher

  • Turnam compozitia pentru tort in tava pregatita si coacem blatul in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Tort Ferrero Rocher

  • Dupa ce este gata il lasam putin sa se raceasca, apoi il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca complet pe un gratar.

Tort Ferrero Rocher

Crema:

  • Mixam branza mascarpone cu nutella.

Tort Ferrero Rocher

  • Adaugam smantana lichida si amestecam.
  • Apoi punem si untul moale, la temperatura camerei si omogenizam bine. Punem crema la rece.

Tort Ferrero Rocher

  • Topim ciocolata la bain marie si apoi¬† o lasam sa se raceasca aproape complet.
  • Adaugam ciocolata racita peste crema rece impreuna cu nucile maruntite si mixam bine.
  • Punem din nou crema la rece.

Sirop:

Tort Ferrero Rocher

  • Punem intr-o craticioara pe foc apa si zaharul si lasam pana cand zaharul se dizolva complet. Apoi oprim focul.
  • Adaugam coniacul si lasam siropul sa se racesca complet.

Montarea tortului Ferrero Rocher:

Tort Ferrero Rocher

  • Taiem blatul racit in jumatate.
  • Punem partea superioara a blatului pe un platou de servit cu taietura in sus si insiropam.

Tort Ferrero Rocher

  • Peste blat punem mare parte din crema si o nivelam.

Tort Ferrero Rocher

  • Adaugam si cea de a 2 a jumatate de blat si o insiropam.

Tort Ferrero Rocher

  • Imbracam tortul cu crema.

Tort Ferrero Rocher

  • Il decoram cu alune maruntite si bomboane Ferrero Rocher si il dam la frigider peste noapte.

Tort Ferrero Rocher

  • Il portionam si il servim.

Tort Ferrero Rocher

Pofta mare!

Pentru mai multe retete de torturi intrati aici.

Tort cu Mousse de Capsuni si Iaurt grecesc Tort Red Velvet

Tort Dobos Tort de Biscuiti cu Glazura de Ciocolata

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *