Tort de Ciocolata

Buna ziua dragii mei! Va prezint astazi o reteta abia scoasa din cuptor. Tort de ciocolata, cu umplutura de crema de ciocolata si glazura de ciocolata. Poate va intrebati ce mi-a venit cu atata ciocolata. Am fost provocata de Panasonic sa fac cateva retete si sa testez noua lor camera foto Lumix. Si m-am tot gandit eu ce sa fac ca sa arate spectaculos si sa va placa si voua si am ajuns la acest tort. Cui nu ii place ciocolata nu-i asa???

#LumixCulinary #ExperienceFresh #LumixPolska

Tort de ciocolata

By March 12, 2017

Ei bine trecuse ceva vreme de cand m-am incumetat sa fac un tort de la cap la coada singura. Ati vazut voi ca pe aici sunt mai multe cheesecake-uri si fripturi decat torturi. Ma bucur tare mult cand am invitati care se pricep la cofetarie si vor sa faca torturi. Eu nu am de ce sa ma stresez, ei fac niste torturi geniale si voi ramaneti cu niste retete perfetce. Dar am zis sa imi fac curaj de data aceasta. Ce-o fi o fi!

Si bine am facut ca mi-am facut curaj pentru ca am facut cel mai bun tort ever. Blatul asta este pufos si foarte umed. In combinatie cu crema de ciocolata si glazura, este ceva absolut divin.

Nu este deloc greu de facut, daca mi-a iesit si mie, sigur o sa va iasa si voua. Nu am pretentia ca e cel mai uniform si drept tort, dar e bun de pici, asa ca va invit si pe voi sa incercati reteta!

Tort de ciocolata

Prep Time : 60 minutes. Cook Time : 30 minutes Yield : 12 Allergens : , , ,

Ingredients


Instructions

Tort de ciocolata

Vom pregati mai intai blatul:

  • In bolul mixerului punem ingredientele uscate: zahar, faina, cacao, bicarbonat, praf de copt si sare. Le amestecam bine.

Tort de ciocolata

  • Adaugam ouale, treptat lapte si mixam. Punem laptele batut, esenta de vanilie, uleiul si mixam foarte bine pentru vreo 2 minute. Trebuie sa obtinem o compozitie destul de lichida si omogena.
  • Se pregatesc doua forme de copt rotunde, cu diametrul de 24 de cm, carora li se acopera baza si marginile cu hartie de copt. Daca nu aveti doua forme puteti sa coaceti blatul intr-o singura forma si apoi sa il taiati in jumatate. Daca procedati asa va trebui sa cresteti cu 5-8 minute timpul de coacere.

Tort de ciocolata

  • Se imparte compozitia intre cele doua tavi si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Eu m-am chinuit un pic pentru ca nu mi-au incaput ambele tavi pe acelasi nivel asa ca a trebuit sa le coc una sub alta. Nu s-au copt chiar la fel asa ca le-am mai schimbat intre ele in timpul coacerii pentru a ma asigura ca se gatesc uniform. Dupa ce blaturile sunt coapte se scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin si apoi se lasa sa se raceasca complet pe doua gratare.

Tort de ciocolata

  • Ar trebui sa obtineti un aluat aerat si moale la atingere.

Crema de cacao:

  • Tot la mixer batem untul la viteza mare timp de 2 minute.
  • Adaugam treptat zaharul pudra amestecat cu cacao si mixam bine.

Tort de ciocolata

  • Se adauga sarea, esenta de vanilie si laptele si se mixeaza pana se obtine o glazura omogena. Se pune la frigider pentru 30 de minute.

Tort de ciocolata

Asamblare:

  • Pe platoul de servit se pune unul dintre blaturi cu fundul in sus (ca sa ii mascam eventuala bombare si coacerea neuniforma, daca e cazul bineinteles). Peste blat se niveleaza crema si se da la rece pentru 30 de minute. Blatul este destul de greu, crema este moale si daca puneti acum si blatul superior s-ar putea sa se imprastie. Mai bine mai aveti un pic de rabdare.

Tort de ciocolata

  • Dupa timpul de repaos se pune si cel de al doilea blat, se preseaza usor, se aranjeaza crema pe margini si se pune o ora la frigider.

Tort de ciocolata

  • Pentru glazura puneti ciocolata maruntita intr-un bol impreuna cu smantana lichida. Se topeste pe baie de abur sau in cuptorul cu microunde. Se amesteca pana cand se obtine o glazura omogena si lucioasa.

Tort de ciocolata

  • Se glazureaza tortul si se la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte.
  • Se decoreaza dupa pofta inimiii. Eu am folosit ciocolata alba rasa, frunze de menta si zemura congelata.

Tort de ciocolata

  • Se portioneaza si se serveste cu moderatie.

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de torturi si prajituri intrati aici.

Tort cu Mousse de Ciocolata neagra si Fructe de padure Tort cu pere, migdale si ciocolata

Tort diplomat Tort cu crema de zahar ars

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *