Salutare dragilor! Simt eu ca va e pofta de ceva dulce si nu prea complicat de facut, ca doar e sambata nu? La asta m-am gandit si eu cand am incercat reteta asta ciocolatoasa. Tort de Biscuiti cu Glazura de Ciocolata.
O reteta fara coacere, hai ca stiu ca va place partea asta, cu multi biscuiti, cu crema de ciocolata si glazura de ciocolata.
Prezentare video Tort de Biscuiti cu Glazura de Ciocolata
Tort de Biscuiti cu Glazura de Ciocolata

Pentru treaba asta aveti nevoie de muuulti biscuiti de care va plac voua. Eu am folosi biscuiti populari. Pentru un pic de crunch folosim migdale si nuci.
Facem un sirop cu apa, zahar, esente si cacao in care sa inmuiem biscuitii. Acoperim totul cu o glazura din ciocolata si smantana lichida si asta este tot!
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 20 minutes
- Yield : 12
Ingredients
- biscuiti - 800 grame
- migdale - 100 grame
- nuci - 100 grame
- Pentru sirop
- apa - 250 ml
- zahar - 250 grame
- cacao - 70 grame
- unt - 150 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
- Pentru glazura
- smantana lichida - 120 grame
- ciocolata - 120 grame
Instructions
- Mai intai facem siropul. Intr-o craticioara punem zaharul pe care il amestecam cu cacao. Adaugam apa si omogenizam. Punem pe foc si adaugam untul.
- Amestecam pana se topeste untul si lasam la foc 8 minute sa se ingroase. Cand este gata adaugam esenta de vanilie si il lasam sa se raceasca.
- Intre timp maruntim biscuitii. Din pacate nu merge la blender pentru ca ii face faina. Manual dragilor, manual.
- Nucile si migdalele maruntite se rumenesc, timp de 2-3 minute, intr-o tigaie. Apoi se adauga peste biscuiti.
- Adaugam siropul si amestecam foarte bine.
- Pregatim o tava rotunda cu margini detasabile pe care o captusim cu hartie de copt. Punem in ea compozitia de biscuiti si presam bine.
- Nivelam bine tortul si il punem la frigier pentru 2 ore.
- Cand este aproape gata pregatim glazura: ciocolata se pune intr-un bol si acela se aranjeaza peste o cratita cu apa clocotita. Adaugam smantana si lasam ciocolata sa se topeasca. O sa obtinem o glazura lucioasa si omogena.
- Mutam tortul pe o un platou de servit si il acoperim total sau partial cu glazura.
- Eu l-am decorat cu bucatele de nuci si migdale.
- Se portioneaza si serveste cu drag!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase de torturi intrati aici.
Pentru mai multe retete de deserturi intrati aici.
Leave a Reply