Tort cu nectarine, zmeura si branza La Colline

Salutare dragilor! Astazi va povestesc despre un tort de vara pe care tocmai l-am facut. Tort cu zmeura, nectarine si branza. Am facut acest tort cu ocazia aniversarii a 10 ani de existenta La Colline, producatori romani de lactate de capra. Ei produc branza tartinabila, branza proaspata, rulouri de branza de capra cu trufe, piper, carbune si multe alte variante, kefir, sana, lapte si diferite alte variante de branzeturi delicioase. Produsele lor sunt facute folosind retete frantuzesti, iar branzeturile sunt foarte fine si gustoase.

Tort cu nectarine, zmeura si branza La Colline

By July 14, 2017

Pentru ca produsele lor sunt de nota 10 am fost invitata sa fac si eu o reteta de nota 10.

Ma gandisem initial sa fac un cheesecake pentru ca imi place foarte mult crema de branza in deserturi. Pana la urma am facut acest tort pentru ca am vrut sa vad cum se combina blatul de pandispan cu zmeura si cubulete de nectarine, cu branza tartinabila si branza proaspata La Colline. Am insiropat blatul cu sirop clasic cu zahar si la final am zis sa fac si o glazura simpla de zahar pudra si suc de lamaie.

Una peste alta a iesit un tort pufos si insiropat, cu o crema dulce-acrisoara, racoritoare si o glazura cu aroma de lamaie care a legat totul.

Va invit sa incercati si voi aceasta reteta!

Tort cu nectarine, zmeura si branza La Colline

Ingredients

Instructions

Tort cu nectarine, zmeura si branza La Colline

Mai intai facem blatul:

  • Incingem cuptorul la 180 de grade.
  • Galbenusurile se bat bine impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si un praf de sare. Se bat pana galbenusurile se deschid la culoare si se umfla usor. Se adauga untul topit si racit si se mixeaza.
  • Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt.
  • Peste galbenusuri adaugam esenta de vanilie si mixam. Adaugam treptat si faina si omogenizam bine.

Tort cu nectarine, zmeura si branza La Colline

  • Albusurile se bat spuma. Se adauga restul de zahar si se mixeaza pana se obtine o bezea. Se adauga treptat peste amestecul de faina si galbenusuri si se amesteca cu miscari ample, de sus in jos, astfel incat sa nu se lase albusurile.

Tort cu nectarine, zmeura si branza La Colline

  • Se imparte aluatul in 3 parti egale. Se toarna o parte intr-o tava rotunda, cu margini detasabile si se niveleaza. Se pun deasupra nectarine tocate marunt si zmeura. Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce este gata se scoate din forma si se lasa sa se raceasca complet. Se procedeaza in felul acesta pana se coc toate cele 3 blaturi.

Tort cu nectarine, zmeura si branza La Colline

  • Puteti sa coaceti tot aluatul o singura data, in aceeiasi tava, dar va trebui sa il lasati sa se coaca mai mult si sa plecati de la ideea ca sunteti in stare sa il taiati in 3 straturi egale, ceea ce eu nu sunt in stare de cele mai multe ori, asa ca prefer sa coc de 3 ori.

Tort cu nectarine, zmeura si branza La Colline

Sirop:

  • Intr-o craticioara se pun apa si zaharul si se pune pe foc. Se lasa pana cand zaharul se dizolva si apoi se mai fierbe 2 minute. Se opreste focul, se adauga sucul de lamaie, esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca complet.

Crema:

  • Intr-un bol se amesteca branza tartinabila si branza proaspata La Colline, zaharul si jumatate din smantana pentru frisca (200 de ml). Se adauga semintele din pastaia de vanilie.
  • Intr-un alt bol se bate restul de smantana pana se transforma intr-o frisca tare. Se adauga peste branza.

Tort cu nectarine, zmeura si branza La Colline

  • Granulele de gelatina se amesteca cu 3 linguri de apa si se incalzesc in cuptorul cu microunde pana se dizolva granulele. Nu incalziti prea tare pentru ca fierberea distruge proprietatile de gelatinizare.
  • Se lasa gelatina sa se racoreasca putin si se adauga peste crema de branza. Se amesteca bine si se pune crema pentru 20 de min la frigider. Cand incepe sa se intareasca putin este buna de aranjat in tort.

Asamblare:

  • Primul strat de blat se pune pe un platou si se insiropeaza. Se acopera cu jumatate din crema de branza care se niveleaza frumos. Punem al doilea strat de blat si il insiropam si pe el, apoi restul de crema, ultimul blat si sirop. Se preseaza usor astfel incat toate straturile se fie bine aranjate. Daca doriti sa imbracati tortul cu crema ar fi cazul sa va opriti niste crema din timp. Eu am preferat sa fac un naked cake.

Glazura:

  • Zaharul pudra se omogenizeaza cu sucul de lamaie si lapte. Se toarna pe tort si se aranjeaza dupa plac.

Tort cu nectarine, zmeura si branza La Colline

  • Tortul se tine la frigider peste noapte sau cat timp aveti rabdare.

Tort cu nectarine, zmeura si branza La Colline

  • A doua zi se decoreaza cu zmeura, merisoare si frunze de menta. Se serveste si se savureaza cu bucurie.

Tort cu nectarine, zmeura si branza La Colline

Pofta mare!

Pentru mai multe retete de torturi intrati aici.

Tort de ciocolata Tort cu Mousse de Ciocolata neagra si Fructe de padure

Tort diplomat Tort cu pere, migdale si ciocolata

#SuntemDe10 #LaColline #10Ani

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *