Tort cu crema de zahar ars

Salutare dragilor! Declar sezonul dulciurilor aici! Daca toata vara ne-am ferit de cuptoare, creme prea dulci si complicate acum este momentul sa le bagam din nou in seama. Astazi Tort cu crema de zahar ars. Este combinatie foarte reusita intre pandispan pufos si crema de zahar ars foarte cremoasa. Am facut mai demult crema de zahar ars si am decis sa fac si acest tort minunat pentru o zi speciala.

Prezentare video Reteta de Tort cu Crema de Zahar Ars

Tort cu crema de zahar ars

By October 30, 2015

Se face foarte simplu si usor. Practic peste crema de zahar ars se adauga un blat de pandispan si se coace totul impreuna.

Stiati ca exista crema de zahar ars si in Franta, Anglia si Spania? Burnt cream, Creme brulee sau Crema Catalana sunt surorile cremei noastre de zahar ars.

Sa vedem ingredientele:

Ingredients

Instructions

Tort cu crema de zahar ars

  • 200 de gr de zahar se pune pe foc intr-o oala potrivita. In aceasta oala urmeaza sa faceti tot tortul asa ca alegeti-o cu intelepciune de la inceput pentru a fi suficient de incapatoare.

Tort cu crema de zahar ars

  • Se lasa zaharul sa se topeasca pana devine lichid. Se rasuceste oala astfel incat sa se imbrace peretii oalei cu zaharul topit. Se da de pe foc si se lasa sa se intareasca zaharul pe peretii oalei.

Tort cu crema de zahar ars

  • Se pregateste compozitia pentru crema: ouale se bat bine si apoi se amesteca cu 150 de gr de zahar, esenta de vanilie, sare. Amestecati bine pana zaharul se dizolva si adaugati laptele.

Tort cu crema de zahar ars Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

  • Aceasta compozitie se toarna in oala caramelizata. Se coace pe baie de aburi.

Tort cu crema de zahar ars

  • Se pune oala cu compozitia pentru crema de zahar ars intr-un vas mai mare/oala/tava. Vasul respectiv se umple treisferturi cu apa.
  • Se coace in cuptorul incins la 200 de grade pentru 40 de minute. Ar fi bine sa verificati din cand in cand nivelul apei din vas si sa mai completati daca este necesar.
  • Intre timp sa pregatim pandispanul: se separa galbenusurile de albusuri si se pun in doua boluri diferite. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul. Dupa ce se omogenizeaza se adauga uleiul si otetul si se amesteca bine.

Tort cu crema de zahar ars Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

  • Faina se amesteca cu praful de copt si sarea. Se adauga treptat faina peste galbenusurile batute cu zahar. La final se adauga esenta.

Tort cu crema de zahar ars Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

  • Albusurile se bat spuma si se incorporeaza peste crema obtinunta anterior.

 Tort cu crema de zahar ars Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

  • Aluatul de pandispan se toarna peste crema de zahar ars. Se coace totul impreuna la 180 de grade pentru 30 de minute.

Tort cu crema de zahar ars Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

  • Dupa ce este gata se scoate din cuptor si se lasa la temperat pentru 10 minute. Peste oala se pune o farfurie. Printr-o miscare rapida se rastoarna tortul din oala pe farfurie. Se lasa cu oala deasupra pana se raceste.

Tort cu crema de zahar ars

  • Se inlatura oala si se serveste.

PS:

  • Pentru ca nu se putea sa iasa totul perfect cred ca am pus o idee prea multa faina in blat sau l-am lasat prea mult sa se raceasca sau ceva de genul. Cert e ca blatul mi-a iesit mai mare decat crema, sau cred ca s-a strans crema prea tare. Nu stiu exact. De aceea are aspectul acesta de ozn.
  • Ca sa faceti cele mai simple decoratiuni de zahar, literally si un copil le-ar putea face, trebuie sa procedati asa: topiti zahar ca mai devreme aproximativ 100 de gr si dupa ce este lichid il intindeti pe hartie de copt in tot felul de modele si forme, dupa cum reusiti. Apoi il lasati sa se raceasca si il despindeti de pe foaie.  Se va rupe in timp ce se desprinde, dar cam asta e ideea. E sensibil la umezeala deci in cele din urma se va topi.

Pofta mare!

Pentru alte retete delicioase de desert intrati aici.

Cornulete cu marmelada si rahat Cheesecake de Craciun fara gluten

Cheesecake cu ciocolata Biscuiti glazurati de Craciun fara gluten

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(29 votes, average: 3.55 out of 5)
Loading...

8 Responses to Tort cu crema de zahar ars

  1. Miron Ioana Diana

    Particip!Miron ioana diana

  2. balanescu carmen

    Particip! Balanescu Carmen Nadia

  3. Adina

    particip! Adina Ene

  4. claudia

    Pare delicioasa combinatia. Vreau sa ma asigur ca am inteles corect : crema de zahar se tine la cuptor 40 min apoi inca 30min cu compozitia de pandispan ? In total 70 min.

    • Camelia Juganaru

      Da, ati inteles corect.

  5. madalina

    multumesc pentru reteta. am facut tortul asta acum cateva luni si a fost foarte laudat. in weekend il fac din nou. sper sa iasa 😀 o zi frumoasa.

  6. Mihaela Sfintescu

    Domnisoara Camelia,multumesc pt,retete,mia iesit excelent blatul de pizza, azi am sa incerc si blatul de pandispan,vreau sa fac un tort pt.nepot,sunteti cumva fiica dl.Juganaru Tudor?Am fost colega cu dinsu la institut!!!Mihaela

    • Camelia Juganaru

      Buna ziua! Ma bucur ca va plac retetele. Pe tata il cheama George,nu cunosc nici un Tudor Juganaru, este o coincidenta de nume probabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *