Tort cu crema de cafea si nuca

Am decis ca daca tot am postat tot felul de retete vegetariene era cazul si pentru un Tort vegetarian cu crema de cafea si nuca. Este o reteta foarte interesanta si usor de facut pe care o am de la o prietena a mea care este vegetariana.

Prezentare video Reteta de Tort cu crema de Cafea si Nuca

Tort cu crema de cafea si nuca

By July 29, 2014

Ca mai toate retetele vegetariene aceasta este tot odata si o reteta de foarte buna pentru zilele de post.

Pentru acest tort va trebui sa faceti trei foi de aluat pe care sa le coaceti pe spatele unei tavi rotunde. Se face si crema si se pune intre aceste foi. La final se decoreaza cu frisca si nuci macinate si este gata Tortul cu crema de cafea si nuca.

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Yield : 12
  • Allergens : ,
  • Rating5 stars - based on 2 review(s)

Ingredients

Instructions

Aluat:

  • Mai intai se amesteca zaharul cu margarina si praful de sare. Dupa ce aceasta compozitie se omogenizeaza, se adauga treptat faina. Incepe sa se formeze aluatul.

Tort cu crema de cafea si nuca Tort cu crema de cafea si nuca Tort cu crema de cafea si nuca

  • Se adauga nucile macinate, esenta de rom si se omogenizeaza aluatul.

Tort cu crema de cafea si nuca Tort cu crema de cafea si nuca Tort cu crema de cafea si nuca Tort cu crema de cafea si nuca

  • Dupa ce aluatul este gata, se imparte in trei parti egale. Fiecare parte se ruleaza pe suprafata de lucru bine infainata. Eu am ales sa coc foile de aluat pe spatele unei tavi rotunde. Pentru a face o foaie de aluat perfecta, de dimensiunea exacta a tavii, am procedat in felul urmator: dupa ce am intins prima foaie de aluat, cat de cat rotunda, am pus peste ea tava si am taiat in jurul ei. Am uns spatele tavii cu un pic de ulei si am pus pe ea o foaie de copt taiata rotund. Apoi am rulat foaia de aluat in jurul sucitorului si am transferat-o pe spatele tavii acoperita cu foaie de copt. S-ar putea sa fie un pic greu de rulat foile din cauza nucilor din compozitie, dar cu un pic de perseverenta veti reusi.

Tort cu crema de cafea si nuca Tort cu crema de cafea si nuca Tort cu crema de cafea si nuca Tort cu crema de cafea si nuca Tort cu crema de cafea si nuca

  • Prima foaie de aluat se coace in cuptorul incins timp de 10 minute, timp in care puteti pregati cea de a doua foaie de aluat. Se procedeaza in acest fel pana coaceti toate cele trei foi.

Crema:

  • Intre timp puteti pregati crema. Margarina se amesteca cu zaharul pudra folosind o furculita. La final se incorporeaza cafeaua, putin cate putin, si apoi nucile. Crema se tine timp de jumatate de ora la frigider.

Tort cu crema de cafea si nuca Tort cu crema de cafea si nuca Tort cu crema de cafea si nuca Tort cu crema de cafea si nuca

  • Se bate frisca foarte bine folosind un mixer.

Tort cu crema de cafea si nuca

Asamblarea tortului:

  • Se pune prima felie de blat pe o farfurie frumoasa de servire. Se insiropeaza cu cafea.

Tort cu crema de cafea si nuca Tort cu crema de cafea si nuca Tort cu crema de cafea si nuca

  • Peste prima felie de blat se pune jumatate de crema si se niveleaza.
  • Se pune cea de a doua foaie de blat si se insiropeaza, se pune restul de crema si se niveleaza. Se pune cea de a treia foaie de blat si se insiropeaza.
  • Se imbraca tortul cu frisca si se decoreaza cu nuci macinate. Eu am folosit si cateva merisoare confiate pentru decor.

Tort cu crema de cafea si nuca Tort cu crema de cafea si nuca

  • Se lasa un pic la frigider inainte de servire.

Sa aveti pofta la Tort cu crema de cafea si nuca!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *