Tort cu ciocolata si capsuni

Dragii mei a venit timpul sa va arat reteta celui mai bun Tort cu ciocolata si capsuni. Este vorba despre un tort format din doua blaturi de cacao, cu o crema geniala de capsuni la mijloc, totul glazurat cu ciocolata delicioasa. Este foarte gustos si destul de simplu de facut daca urmati pasii mei.

Prezentare video Reteta de Tort cu Ciocolata si Capsuni

Tort cu ciocolata si capsuni

By June 30, 2014

 

Capsunile sunt fructe primavaratice si delicioase care umplu galantarele din piata prin lunile mai, iunie. Exista felurite soiuri si tipuri de capsuni, unele mai dulci, altele mai acre, mai mari, mai mici, cu mai multe seminte sau mai putine.

Aceste delcioase fructe se folsesc in tot felul de tarte, torturi, cheesecake, prajituri, inghetate, milkshake-uri, smoothies, sucuri, dulceturisau gemuri.

Ingredients

Instructions

Mai intai vom face blatul:

Tort cu capsuni si ciocolata

  • Cele sapte oua se mixeaza bine cu zaharul, pana acesta se topeste.

 Tort cu capsuni si ciocolata Tort cu capsuni si ciocolata

  • Separat se amesteca faina, cacao si praf de copt. Acest amestec se inglobeaza treptat peste oua.

Tort cu capsuni si ciocolata Tort cu capsuni si ciocolata

Tort cu capsuni si ciocolata

  • Dupa ce aluatul a inghitit tot amestecul de faina si cacao, dati ciocolata pe razatoarea mica si adaugati-o si pe ea in aluat.

Tort cu capsuni si ciocolata Tort cu capsuni si ciocolata

  • Aluatul se toarna intr-o tava rotunda, de preferat o tava cu margini detasabile, unsa cu un pic de ulei si se coace in cuptorul incins timp de 30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Tort cu capsuni si ciocolata Tort cu capsuni si ciocolata

Crema de capsuni:

  • Capsunile se taie in cubulete mici, se amesteca cu zahar si se pun la scurs intr-o strecuratoare pana le vine si lor randul in crema.

Tort cu capsuni si ciocolata Tort cu capsuni si ciocolata

Tort cu capsuni si ciocolata

  • Trebuie sa pregatiti gelatina. In principiu pregatiti-o conform indicatiilor de pe pachet. Gelatina pe care am folosit-o eu presupunea dizolvarea in 200 de ml de apa calda, asa ca am adaugat cele 30 de grame de gelatina in 200 de ml de apa si am pus acest amestec pe aragaz. Am lasat la foc mic pana s-a dizolvat toata gelatina si apoi am lasat amestecul sa se raceasca. Atentie sa nu fierbeti amestecul de gelatina si apa pentru ca fierberea distruge gelatina.

Tort cu capsuni si ciocolata Tort cu capsuni si ciocolata

  • Intr-un alt bol se bate frisca lichida pana se intareste bine.

Tort cu capsuni si ciocolata

  • Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra intr-un bol incapator.

Tort cu capsuni si ciocolata

  • Peste acest amestec de adauga frisca batuta. Se adauga capsunile si gelatina si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider pentru minim jumatate de ora.

Tort cu capsuni si ciocolata Tort cu capsuni si ciocolata

Tort cu capsuni si ciocolata

Siropul pentru tort:

  • Zaharul se dizolva in cei 200 de ml de apa impreuna cu esenta de rom. Se amesteca foarte bine pentru ca tot zaharul sa fie dizolvat.

Tort cu capsuni si ciocolata Tort cu capsuni si ciocolata

Asamblarea tortului:

  • Blatul de tort racit se taie in jumatate folosind un cutit ascutit.

Tort cu capsuni si ciocolata

  • Baza blatului se insiropeaza din plin cu jumatate din siropul facut anterior. Se pune crema de capsuni si se niveleaza.

Tort cu capsuni si ciocolata Tort cu capsuni si ciocolata

Tort cu capsuni si ciocolata

  • Se pune cea de a doua jumatate de blat si se insiropeaza si ea cu siropul ramas. Tortul astfel asamblat se lasa deoparte pana pregatiti glazura.

Glazura:

  • Intr-o craticioara cu fundul gros se adauga smantana lichida, cubuletele de ciocolata si untul. Se pune la foc mic pana cand se omogenizeaza. La final se aduga gelatina si se omogenizeaza bine. Atentie glazura nu trebuie sa fiarba pentru ca fierberea distruge gelatina.

Tort cu capsuni si ciocolata Tort cu capsuni si ciocolata

Tort cu capsuni si ciocolata Tort cu capsuni si ciocolata

Tort cu capsuni si ciocolata

  • Tortul nostru se glazureaza si se lasa la frigider pentru minim doua ore.

Tort cu capsuni si ciocolata

Decor:

 

  • Dupa ce tortul a stat la frigider il puteti decora. Eu am ales sa il decorez cu cateva capsuni proaspete si cu fasii de ciocolata pe care le-am obtinut cu ajutorul unui curatator de legume.

 Tort cu capsuni si ciocolata

Tort cu capsuni si ciocolata

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(4 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...

7 Responses to Tort cu ciocolata si capsuni

  1. emese

    Gelatina foi sau granule? eu nu am mai utilizat de nici un fel, ce propuneti?

    • Camelia Juganaru

      Eu folosesc doar granule si este foarte ok de fiecare data. O dizolvati in putina apa calda sau urmati instructiunile de pe pachetul de gelatina.

  2. Rodica

    Forte gustos
    Cantitatea de crema este foarte mare
    Merge puțin mai mult sirop

  3. Tadeea

    Ce dimensiune are tava?

    • Camelia Juganaru

      24 de cm

  4. Ana

    O rețetă cu totul extraordinară! A ieşit minunat. Şi vă mulțumesc pt explicațiile detaliate.

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur tare mult ca v-a placut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *