Tort alb

Am gustat prima data acest tort la ziua de nastere a prietenei mele Valentina si am ramas impresionata de textura pufoasa si foarte light a acestui desert. Am rugat-o sa imi dea reteta si abia acum, dupa muuulte luni, am primit-o si am vrut sa o pun pe blog sa imi spuneti ce credeti despre ea. Eu zic ca e un tort care merita facut, nu nu mai odata.

Prezentare video Reteta de Tort Alb

Tort alb

By June 30, 2014

Pentru acest tort va trebui sa faceti un blat delicios si pufos ca un norisor iar apoi sa bateti multa frisca.

Tot succesul acestui tort vine din blat.

Sa vedem cum se face atunci:

Ingredients

Instructions

Tort alb

Blatul:

  • Faina se amesteca cu praful de copt si sarea.

 Tort alb Tort alb

  • Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. La aceasta reteta de tort nu se folosesc galbenusurile.

Tort alb Tort alb

Tort alb

  • Untul se taie in cubulete mici si se amesteca bine impreuna cu zaharul ramas.

Tort alb Tort alb

  • Peste crema de unt se incorporeaza treptat faina si laptele. Se adauga odata faina, apoi lapte si tot asa pana terminati cele doua ingrediente.

Tort alb Tort alb

  • La final se adauga spuma de albusuri si esentele.

Tort alb Tort alb

Tort alb Tort alb

Tort alb

  • Blatul se coace intr-o tava rotunda cu margini detasabile unsa cu ulei. Se coace in cuptorul incins timp de 35 de minute sau pana trece testul scobitorii, la foc mediu. Apoi se lasa sa se raceasca complet.

Umplutura si asamblare:

  • Intreaga cantitate de frisca lichida se bate foarte bine folosind un mixer.

Tort alb

  • Baltul de tort racit se taie in jumatate pe orizonatala obtinand doua straturi. Peste primul strat de tort, de la baza, se pune jumatate din cantitatea de frisca si se niveleaza, desupra ei punandu-se cea de a doua jumatate de tort.

Tort alb Tort alb

 Tort alb Tort alb

  • Tortul nostru se imbraca frumos cu restul de frisca si se decoreaza.

Tort alb

Sa aveti pofta!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 Responses to Tort alb

  1. gabrela

    a iesit mega bun.

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca ti-a placut. Data viitoare sa ii faci si poze :d.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *