Tocăniță de vită cu fricandou Angus

Salutare dragilor! Astazi o sa va prezint o reteta speciala realizata impreuna cu prietenii de la Karpaten Premium Angus care produc carne de vita Angus de o calitate exceptionala. Animalele din care provine carnea de vita Premium Angus din Transilvania  sunt crescute conform normelor de protectie a mediului si ale animalelor, si cresc in mod natural, in sistem extensiv, pe pasuni romanesti. Carnea este produsa din bovine cu o genetica de top si are un gust inconfundabil datorita marmorarii si procesului de maturare.

Prezentare video Tocăniță de vită cu fricandou Angus

Tocăniță de vită cu fricandou Angus

By April 8, 2019

Karpaten Premium Angus a lansat si un shop online de unde puteti sa comandati pachete cu tot felul de bucati de carne de vita, ambalate cu grija pentru clienti. Puteti sa va comandati burgeri, T-bone, capac de vita, antricot cu os, chiulota, fricandou, etc.

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 01h 30min
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Tocăniță de vită cu fricandou Angus

Mai intai tocanita de vita cu fricandou Angus:

  • Fricandoul/rasolul de vită Angus se scoate din pungă, se lasă ½ oră ca să ajungă la temperatura camerei, se tapetează ușor cu un prosop de hârtie pentru a absorbi sucurile în exces de la suprafața bucății de carne. Se încinge o cratiță cu ulei de măsline la foc iute. Între timp se taie bucata contra fibrei în felii groase de 1,5 cm și se pune în cratiță la rumenit. În timpul rumenirii asezonăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
  • Când feliile au prins crusta maro specifică, le întoarcem pe cealaltă parte cu un clește fără să le înțepăm și micșorăm flacăra.
  • În cratiță ferim carnea un pic deoparte pentru a crea suficient loc pentru a adăuga bucățile întregi de ceapă și usturoiul curățat, zdrobit și tăiat felii subțiri. Amestecăm și stingem cu vinul alb.
  • După ce totul a fiert 2-3 minute și alcoolul s-a evaporat, adăugăm un pahar de apă, acoperim cratița cu capacul și lăsăm să fiarbă la foc mic 30 minute, după care adăugăm sucul de roșii și mai lăsăm să fiarbă totul încă o oră. Când tocănița este gata, carnea se poate rupe ușor cu furculița.

Șpețle (găluște săsești, rețetă adaptată de chef Daniel Joarză):

  • Între timp preparăm șpețlele: punem apă la fiert într-o oală și pregătim aluatul de șpețle: omogenizăm bine ouăle cu un pic de ulei de măsline și adăugăm făina, până ce obținem un aluat moale ca de chec. Turnăm aluatul pe un tocător de lemn și cu un cuțit cu lamă lungă porționăm aluatul în fâșii lungi pe care le împingem de pe tocător în oala cu apă fierbinte. Lăsăm șpețlele maxim 1 minut la fiert, apoi le scoatem din oală cu o paletă și le cufundăm într-un castron cu apă rece, pentru a le opri din fierbere.
  • Încingem puțin tigaia cu 2 cuburi de unt aromat cu usturoi și un pic de ulei de măsline. Punem șpețlele în tigaie, asezonăm cu sare și piper. Adăugăm puțin pătrunjel, ceapă verde tocate mărunt și puțin cimbru, după ce s-au rumenit șpețlele. Sotăm un pic verdeața cu găluștele și stingem focul. Șpețlele se servesc împreună cu tocana, al cărei sos sunt menite să-l absoarbă.

Tocăniță de vită cu fricandou Angus

Pofta mare!

Pentru mai multe retete cu carne de vita intrati aici.

Tocana din Burta de Vita Chili con carne

Tocana de vita la cuptor Mancare de cartofi cu carne de vita

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *