Tocana de Berbecut

Hello my dears! Am fost de curand pe la macelaria turceasca din Dristor, de unde ma aprovizionez eu, unde aveau o minunata carne de berbecut.

Se gasesc mai multe tipuri de taieturi de carne de berbecut. Ceafa de berbecut, pulpa, cotlete si mai sunt si altele.

Mie mi-a facut cu ochiul din galantar ceafa de berbecut. Imediat am vizualizat o frumoasa tocana cu multe legume, usturoi, sos de rosii. Deliciu garantat la cuptor!

Prezentare video Tocana de Berbecut

Tocana de Berbecut

By April 25, 2016

Tocana asta se poate face si cu alte tipuri de carne, porc, pui, vita sau miel. Aici gasiti o varianta similara facuta de mine cu carne de vita. Super gustoasa.

Pentru tocana asta am ales multe legume, care mai de care mai gustoase. Am rumenit carnea si legumele in tigaie, apoi le-am condimentat si le-am pus pe toate intr-un vas de lut cu capac, la cuptor pentru cateva ore bune. Carnea a devenit super frageda si tocana foarte gustoasa.

Puteti face tocana asta cu orice legume va sunt pe plac. Eu am folosit morcovi, ardei, dovlecei, ceapa, pastarnac, rosii in conserva si la spre final am pus si cartofi.

Pentru ca este primavara am desavarsit tocana cu usturoi verde si leurda. V-am mai zis cat de mult imi place usturoiul?

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 03h 00min
  • Yield : 4
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Tocana de Berbecut

  • Carnea de berbecut se toaca in cubulete. Daca doriti puteti sa curatati fasiile de grasime de pe carne pentru a face tocana mai light. Eu nu am curatat-o pentru ca bineinteles ca grasimea ii da un gust mai bun.
  • Cubuletele de carne se condimenteaza cu boia dulce, boia iute, sare, piper si se pune putin ulei de masline. Se amesteca foarte bine pentru ca toate bucatele de carne sa fie bine condimentate.

Tocana de Berbecut

  • Morcovii se taie rondele, ardeii, pastarnacul, ceapa, cartofii, dovlecelul se taie in cubulete. Usturoiul verde, leurda si patrunjelul se toaca maruntel.
  • Se incinge o tigaie si se pun cateva picaturi de ulei de masline. Se pun cubuletele de carne condimentate si se rumenesc pe toate partile. Facem aceasta rumenire pentru ca toate sucurile sa ramana in bucatelele de carne.
  • Peste carnea din tigaie se adauga legumele tocate, mai putin cartofii, si se amesteca bine. Se mai lasa pe foc 5 minute.

Tocana de Berbecut

  • Tot ce e in tigaie se transfera intr-un vas de lut cu capac. Daca nu aveti un vas de lut puteti sa puneti intr-o cratita potrivita pentru cuptor sau un vas de jena cu capac.
  • Se adauga rosiile din conserva, frunzele de rozmarin maruntite si cateii de usturoi trecuti prin presa. Se amesteca bine, se adauga aproximativ 300 ml de apa, se acopera cu capac si se pune in cuptorul rece la 150 de grade pentru 2 ore. Eu am pus oala de lut in cuptorul rece pentru ca nu vreau sa se crape datorita diferentei de temperatura. Daca gatiti intr-un vas de jena sau de inox puteti sa puneti in cuptorul incins.

Tocana de Berbecut

  • Dupa cele doua ore se adauga cartofii, se amesteca, se acopera oala cu capac  si se pune din nou la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand se gatesc cartofii.

Tocana de Berbecut

  • Atunci cand cartofii sunt gata tocana se condimenteaza cu sare, se adauga usturoiul verde, leurda si se mai pune la cuptor pentru 30 de minute, neacoperita, pentru ca sosul sa scada.

Tocana de Berbecut

  • Dupa ce este gata se serveste cu patrunjel deasupra si multa pofta!

Tocana de Berbecut

Pofta mare!

Pentru mai multe retete e tocanita&mancare gatita intrati aici.

Tocana de pui cu fasole si coriandru Tocana de vita la cuptor

Musaca de cartofi Mancare de cartofi cu carne de vita

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

One Response to Tocana de Berbecut

  1. Diana

    Am facut ieri aceasta tocana dar cu miel nu cu ceafa din berbecut…a iesit Super gustos…se topea carnea in gura. Mersi mult Camelia pentru aceste retete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *