Tiramisu

Iata ca am ajuns si la reteta unuia dintre cele mai indragite deserturi din lume. Tiramisu, un desert italian, din piscoturi insiropate cu cafea si crema de mascarpone, totul pudrat cu cacao, a facut inconjurul lumii devenind un desert preferat de multi iubitori de dulciuri. In italiana “tiramisu” inseamna “ridica-ma”, iar originea sa este indelung disputata de diferite regiuni din Italia.

Prezentare video Reteta de Tiramisu

Tiramisu

By March 11, 2014

Este un desert foarte simplu de facut care nu prespune coacere, ci racire in frigider.  De-a lungul timpului aceasta compozitie a fost folosita in torturi si alte feluri de prajituri. De asemenea exista o mulitudine de variante de tiramisu. Reteta originala cuprinde piscoturi, mascarpone, cacao, cafea, galbenusuri si zahar.

Ingredients

Instructions

  • Pentru a face crema pentru mascarpone trebuie mai intai sa separati albusurile de galbenusuri si sa le puneti in doua boluri separate. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra.

Tiramisu Tiramisu Tiramisu Tiramisu

  • Peste galbenusuri se adauga branza mascarpone si esenta de migdale. Se mixeaza.
  • Albusurile se bat spuma.
  • Spuma de albusuri se incorporeaza in crema de mascarpone si se pune la frigider.

Tiramisu Tiramisu Tiramisu Tiramisu

  • Piscoturile se inmoaie foarte rapid in cafea rece si se aranjeaza pe fundul unei tavi. Se pune un strat care sa acopere toata baza vasului.

Tiramisu Tiramisu

  • Peste primul strat de piscoturi se pune cam jumatate din crema de mascarpone, intr-un strat uniform.
  • Apoi se mai aranjeaza peste mascarpone un strat de piscoturi imbibate in cafea.
  • Ultimul strat trebuie sa fie de crema.

Tiramisu Tiramisu Tiramisu Tiramisu

  • La final se pudreaza din plin cu cafea si se da la frigider pentru minim o ora. Puteti sa o lasati chiar peste noapte.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nici un Vot)
Loading...

2 Responses to Tiramisu

  1. Simona Patrascu

    PARTICIP! Simona Patrascu

  2. Daniela Gugeanu

    Particip! Daniela Gugeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *