Salutare tuturor! Prietenii de la RIO Mare mi-au trimis un mare colet cu bunataturi si m-au provocat sa pregatesc 2 retete cu 2 tipuri de ton din gama lor de produse. Pentru reteta de azi am pregatit un Tartar picant de ton cu avocado si castraveti. Cred ca stiti deja ca sunt o mare amatoare de peste si fructe de mare, deci faptul ca a trebuit sa pregatesc 2 retete cu peste a fost pe placul meu. De fiecare data cand merg la restaurante cu peste si fructe de mare imi comand tartar de ton sau de somon. Gasiti bineinteles cateva retete de tartar aici.
De cele mai multe ori tartarul se face cu carne cruda de ton/somon/vita, condimentata sau marinata. M-am gandit ca am putea pregati un astfel de tartar si cu ton la conserva, mai ales ca nu toata lumea consuma peste crud.
Gasiti intreaga gama de produse, precum si multe retete interesante cu ton, pe https://www.riomare.ro/.
Prezentare video Tartar picant cu Ton, Avocado si Castraveti
Tartar picant cu Ton, Avocado si Castraveti

Pentru reteta de tartar am ales sa folosesc RIO Mare Ton cu Chilli pentru a da o nota picanta tartarului meu. Am montat tartarul de ton pe un strat de castraveti marinati cu sos de soia, ghimbir, miere si otet de orez. Am combinat conserva RIO Mare Ton cu Chilli cu ceapa verde tocata marunt, seminte de susan, patrunjel si am inclus si un strat de avocado. Este un aperitiv foarte gustos si sanatos, care cu siguranta va face senzatie la mesele festive.
Sper sa va placa!
- Prep Time : 15 minutes
- Yield : 2
Ingredients
- ton - 1 conserva RIO MARE Ton cu Chilli
- avocado - 1 bucata
- ceapa verde - 2 fire
- castraveti - 2 bucati
- seminte de susan - 1 lingura
- otet de orez - 1 lingura
- patrunjel - 1/2 legatura
- suc de lamaie - 1 lingura
- ghimbir - 1 bucata mica
- usturoi - 2 catei
- sos de soia - 1 lingura
- miere - 1 lingura
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
- Pregatim un sos in care marinam castravetii. Amestecam ghimbirul si usturoiul tocat marunt, sos de soia, miere si otet de orez. Tocam marunt castravetii si ii amestecam cu sos.
- Tocam marunt avocado, il condimentam cu sare, piper si suc de lamaie si il amestecam. Sucul de lamaie impiedica oxidarea fructului de avocado.
- Tocam marunt ceapa verde si o adaugam peste conserva RIO Mare Ton cu Chilli impreuna cu semintele de susan.
- Punem castravetii marinati intr-o sita si ii lasam foarte bine sa se scurga.
- Pentru a aranja foarte frumos tartarul de ton am folosit un cerc special de bucatarie/patiserie.
- La baza punem un strat de castraveti si ii presam. Al doilea strat este de ton si ultimul de avocado.
- Ridicam usor cercul si decoram tartarul cu rondele de ceapa sau microgreens.
- Servim tartarul cu felii de paine prajita si lamaie.
- Pofta mare!
Pentru mai multe retete cu peste si fructe de mare intrati aici.
Pentru mai multe retete de aperitive intrati aici.
Leave a Reply