Salutare dragilor! Pestele este printre ingredientele mele preferate si incerc sa il gatesc cat de des pot. Unul dintre preparatele mele preferate este Tartarul, fie el de somon sau de ton, desi cred ca se mai face si cu alti pesti. Am fost provocata de Panasonic sa testez noua lor camera foto Lumix si m-am gandit ca acest tartar ar fi foarte potrivit. Mai ales ca mi-am cumparat si doua placi de ardezie nou noute!
#LumixCulinary #ExperienceFresh #LumixPolska
Tartar de Somon

Tartarul este un mod de a servi carne de vita sau de peste. Carnea se toaca marunt la satar, se amesteca cu ingrediente precum ceapa, castraveti murati (in cazul carnii de vita), mango, avocado (la peste) si diferite sosuri. Preparatul poate fi aranjat in foarte multe feluri pentru ca este foarte versatil si foarte estetic.
Eu am facut un tartar cu somon pe care l-am combinat cu mango, avocado, ceapa verde, suc de lamaie si condimente. L-am servit impreuna cu un sos super simplu de avocado si wasabi care merge foarte bine. Cateva icre de somon si microgreens au rezolvat problema decorului.
- Prep Time : 15 minutes
- Yield : 2
Ingredients
- file de somon - 300 gr
- mango - o jumatate
- avocado - o jumatate
- ceapa verde - 2 fire
- suc de lamaie - de la o jumatate
- ulei de masline - cateva picaturi
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- Pentru sos
- avocado - o jumatate
- pasta de wasabi - o lingurita
- smantana pentru gatit - 2 linguri
Instructions
- Somonul se toaca cubulete cu un cutit ascutit. Aveti grija sa nu il transformati in piure.
- Ceapa se toaca marunt, la fel si jumatate de mango si jumatate de avocado. Se pun toate intr-un bol si se asezoneaza cu sare, piper, suc de lamaie si cateva picaturi de ulei de masline. Se amesteca bine si se mai condimenteaza daca e cazul.
- Pentru sos se pune in bolul chopperului jumatatea ramasa de avocado, wasabi si smantana lichida. Se blendeaza pana se obtine un sos omogen.
- Tartarul se monteaza intr-un cerc, se serveste alaturi sosul, crutoane sau paine prajita si verdeturi pentru decor.
- Se consuma imediat si nu se refrigereaza!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete cu peste si fructe de mare intrati aici.
Leave a Reply