Tarta cu frisca si fructe si concurs Meggle Romania

Salutare dragii mei! Zilele astea am vazut primele capsuni la piata si nu m-am putut abtine sa nu cumpar. Erau atat de frumoase si de parfumate incat raspandeau miros in toata piata. Dupa ce m-am intors mandra cu ele de la piata m-am gandit ca cel mai bine s-ar potrivi intr-o tarta. Asa ca despre asta e reteta de azi, Tarta cu crema de Mascarpone, frisca si fructe proaspete.

Tarta cu frisca si fructe

By April 19, 2019

Revelatia mea cu capsunile a venit in acelasi timp cu un cos de produse de la Meggle plin cu tot felul de variante de smantana, unt, frisca, crema pentru prajituri si alte bunatati. Eu oricum foloseam produsele lor mai tot timpul la prajituri asa ma bucur sa va pot arata si voua azi o parte din gama lor de produse.

Tarta cu crema de mascarpone si fructe

Eu am facut tarta folosind Creme Patisserie si o crema Meggle care este la fel ca mascarpone, doar ca este vegetala, ceea ce o face perfecta pentru retetele vegetariene. Daca vreti ca reteta sa fie una vegetariana cautati o reteta pentru blatul de tarta fara unt si ou.

Eu am folosit capsuni, kiwi si nectarine, dar puteti sa folositi si struguri, citrice, mango sau alte fructe colorate.

Impreuna cu Meggle organizez pe pagina de facebook un concurs cu premii foarte interesante pentru voi. Check it out pe facebook si la finalul retetei.

Sper sa va placa!

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 8

Ingredients

Instructions

Tarta cu crema de mascarpone si fructe

Pregatim mai intai crusta pentru tarta pentru ca are nevoie de timp la frigider:

  • Amestecam oul cu smantana lichida.

Tarta cu crema de mascarpone si fructe

  • Separat amestecam faina cu zaharul pudra si praful de sare. Adaugam untul rece taiat in cubulete si il maruntim impreuna cu faina folosind o furculita. Trebuie sa obtineti o combinatie sfaramicioasa de faina si unt cu multe granule.
  • Adaugam amestecul lichid peste faina si unt, si amestecam pana avem un aluat omogen, usor lipicios.
  • Transferam aluatul pe folie de pastic si il aplatizam intr-un disc pe care il invelim bine cu folie.
  • Il punem la frigider pentru o ora.

Tarta cu crema de mascarpone si fructe

  • Apoi il rasturnam pe masa de lucru usor infaina si il intindem intr-o foaie subtire si rotunda de dimensiunea tavii in care urmeaza sa coacem tarta. Eu mi-am cumparat o forma de tarta cu baza detasabila care e foarte practica.
  • Rulam aluatul pe sucitor si il transferam in tava tapetata cu unt si faina. Il presam usor la baza si pe margini, indepartam excesul si il punem la congelator cu tot cu tava pt o ora.

Tarta cu crema de mascarpone si fructe

  • Apoi il intepam din loc in loc cu o furculita pentru ca aerul sa circule uniform. Peste aluat punem o hartie de copt si umplem tava cu orez/boabe de fasole sau greutati speciale pt tarte. Ideea este ca aluatul sa nu creasca in timpul coacerii.
  • Coacem tarta in cuptorul incins la 180 de gr pentru 10 minute. Dupa acest timp scoatem hartia de copt impreuna cu orezul (pe care il pastram pt a-l folosi in acelasi scop si alta data) si mai lasam crusta sa se rumeneasca inca 10 minute.
  • O scoatem si o lasam sa se raceasca complet pe un gratar.

Crema:

Tarta cu crema de mascarpone si fructe

  • Batem la mixer mascarpone impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie.
  • Adaugam smantana lichida pentru frisca si mixam pana se umfla.

Tarta cu crema de mascarpone si fructe

  • Punem crema in crusta racita si o nivelam.
  • Ornam deasupra cu felii de fructe.

Tarta cu crema de mascarpone si fructe

  • Amestecam gelatina cu zaharul pudra si adaugam apa.

Tarta cu crema de mascarpone si fructe

  • Incalzim timp de maxim 1 minut in cuptorul cu microunde. Mare grija sa nu fierbeti amestecul pentru ca fierberea distruge proprietatile de gelatinizare.

Tarta cu crema de mascarpone si fructe

  • Lasam gelatina sa se raceasca timp de cateva secunde si o turnam cu o lingura peste fructe.

Tarta cu crema de mascarpone si fructe

  • Dam la frigider timp de o ora apoi o impartim cu cei dragi.

Tarta cu crema de mascarpone si fructe

Pofta mare!

Si acum detaliile despre concurs:

CONCURS! De Paști, strângem idei în "Caietul cu rețete Meggle!" Ești chef la tine în bucătărie și prepari cele mai delicioase bunătăți cu Meggle?

Dragii mei, prietenii de la Meggle Romania s-au gandit sa va provoace inainte de Pasti sa pregatiti retete cat mai interesante cu produse Meggle. Asa ca organizam impreuna un concurs in perioada 15-30.04 al carui premiu este un cos cu produse Meggle.
Mecanismul concursului:
-pregatiti o reteta pentru Pasti cu produse Meggle si o fotografiati impreuna cu cel putin un produs Meggle folosit, decoratiuni de Pasti si, neaparat, impreuna cu o foaie pe care sa scrie "Caietul cu retete Meggle"
-urcati poza in comentarii la aceasta postare
-castigatorul va fi selectat prin Random.org si va fi anuntat in intervalul 06-10.05
-gasiti si pe pagina Meggle Romania un concurs cu acelasi mecanism si puteti sa va inscrieti si acolo. Premiul cel mare este un robot de bucatarie.
Mult succes!

Pentru mai multe retete de prajituri si dulciuri intrati aici.

5 Idei dulci cu Aluat de foietaj Strudel cu Mere si Nuci

Rulada de Biscuiti cu Crema de Nuca de Cocos Prajitura Greta Garbo

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *