Taitei de casa

Taiteii sunt un element nelipsit din supele romanesti si chiar din unele ciorbe. Pe langa supe si ciorbe exista o mare varietate de retete in care gasim taiteii cum ar fi varza cu taitei sau budinca cu taitei.

De asemenea poporul chinez are o intrega cultura, veche de mii de ani, a taiteilor,  incluzandu-i in supe, diverse mancaruri sau prajindu-i cu legume.

Prezentare video Reteta de Taitei de Casa

Taitei de casa

By June 30, 2014

 

Din cate stiu eu pe la noi se fac taitei mai subtiri sau mai lati, cu ou sau de post, care completeaza minunat tot soiul de supe si ciorbe. Am folosit acesti taitei pentru a face Supa de curcan cu taitei si legume.

Se fac foarte usor si sunt infinit superiori taiteilor din comert (am incerca toate marcile de pe piata, dar niciuna nu se compara cu taieteii facuti in casa).

Apropo a mai auzit cineva de Frecatei? Sunt un fel aparte de taitei pe care i-am folosit la supa de pui.

Ingredients

Instructions

  • Faina se pune intr-un bol incapator. Se face o mica adancitura in mijloc si se pun ouale sparte.

Taitei de casa Taitei de casa

Taitei de casa

  • Amestecand incet incepeti sa formati aluatul, ingloband ouale in faina.
  • Se adauga un praf de sare si la nevoie cate un strop de apa in cazul in care aluatul este prea tare. Aluatul de taitei trebuie sa fie nici prea moale, nici prea tare.
  • Formati o bila de aluat pe care o taiati in doua.

Taitei de casa

  • Se intinde fiecare jumatate in doua foi subtiri. Prima foaie de aluat de infaineaza si se pune peste ea cea de a doua foaie de aluat.

Taitei de casa

  • Foile de aluat suprapuse se taie in patru fasii egale.
  • Din fiecare fasie, eventual rulata pentru a va fi mai usor, se taie taitei subtiri.

Taitei de casa Taitei de casa

Taitei de casa

  • Taiteii subtiri se lasa la uscat pe o foaie cerata, sau de ziar, pana a doua zi. Se scutura de faina si se pun in supa clocotind. Se lasa la fiert cam zece minute.

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *