Tahini

Salutare! M-am decis sa fac deliciosul Hummus, dar pentru asta aveam nevoie de Tahini, sau pasta de susan. Sigur, puteam sa cumpar aceasta pasta de susan, dar m-am gandit ca ar fi bine sa o fac chiar eu si cu aceasta ocazie sa va arat si voua cum se face aceasta pasta.

Prezentare video Reteta de Tahini

Tahini

By March 16, 2015

Tahini este un ingredient de nelipsit in hummus, dar pe langa asta se poate folosi si in multe alte retete precum dressinguri pentru salate. O sa mai postez si alte retete cu tahini in curand.

Tahini este foarte simplu de facut si este si mult mai ieftin sa faceti voi acasa, in loc sa cumparati pasta gata facuta.

Ingredients

Instructions

Tahini

  • Intr-o tigaie rece se pun semintele de susan si se pun la foc mediu. Se amesteca constant timp de 5 minute pana cand semintele de susan se coloreaza un pic. Aveti grija sa nu se arda.

Tahini

  • Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca. Daca le amestecati se vor raci mai usor.
  • Apoi se pun semintele in bolul unui blender sau se paseaza cu un blender de mana. In cazul celei de a doua variante aveti grija sa nu umpleti bucataria cu seminte de susan.

Tahini Tahini

  • Se adauga treptat ulei de masline pana cand se leaga compozitia. Se adauga si praful de sare.
  • Tahini este gata atunci cand pasta este foarte bine legata si toate semintele de susan sunt foarte bine pasate.

Tahini

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *